26 Eylül 2014 Cuma

Logh Gaiden 1

Genel olarak ana hikayenin öncesine odaklandığını gördüğümüz "Side Story" yani yan hikayeler olarak adlandırılan Gaiden iki kısımdan oluşmaktadır. İlki 24 bölümlük A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights (OAV)'dır. Yapımlar, Oav Tv serisinin güçlü yapısını taşımasa da zaman zaman karakterlerin geçmişlerine dair söz edilen bazı hikayelerin ayrıntılarına yer verir. 

 

Logh Gaiden 1: A Hundred Billion Stars, A Hundred Billion Lights

 

 Logh Gaiden 1: Bölüm 1.The Silver White Walley (Gümüş Beyaz Vadi):  Part 1

Ön Bilgi: The Silver White Walley (Gümüş Beyaz Vadi), dört kısımdan oluşur. Reinhard ve Kricheis'ın askeri okul mezuniyeti ardından görevlendirildikleri Kapcha-Lanka sınır gezegenindeki hayatlarından bir kesit verir. 


Konutunda Markiz Susanna Von Benemunde geçirdiği öfke nöbetiyle kahvaltı masasını dağıtmış Doktor Glaser'in getirdiği haberi dinlemeye devam etmektedir. Kaiser'in kendisini bırakıp seçtiği şimdiki gözdesi, bir süre öne Kontes ünvanı da bahşedilen Annerose Von Gunewald, kadının yegane düşmanı ve hedefi haline gelmiştir. Kısa süre önce kadının kardeşinin mezun olmasına karşın asteğmen değil bir üst rütbe teğmen olarak göreve başlamasını Grunewald'ın Kaiser'e dil dökmesi sonucu gerçekleştiği düşüncesindedir. Adamsa durumun gönüllü görevde başarı sonra meydana geldiğini anlatır. Ancak kadın olayın o kısmında değildir artık. Aklına daha parlak bir fikir gelmiştir. Eğer Kontes Grunewald'a acı vermek istiyorsa bunun yolu pekala küçük kardeşinin ister savaşırken isterse arkadan bir kurşunla  ölmesiyle sağlayabilecektir. Gerekli ayalamalar için (!) çocuğun yeri ile ilgili bilgi ister.
 
Dönüş yolunda sekreteri dizüstü bilgisayarda araştırma yaparken adam Markiz'den söz eder. Geçmişte Kaiser'in olması beklenecek denli önemliyken düşük yaptıktan ve Grünewald ortaya çıktıktan sonra rüzgarın yönü Von Benemunde için değişmiştir. Araştırma bilgilerini aktaran kadına göre Kontes Grünewald'ın kardeşi Reinhard Von Musel şu anda Kapcha-Lanka gezegeninde Albay Helder'in komutası altında görevlidir. Teğmen Müsell yanında yer alan Asteğmen Kricheis'la komutanına selam verir. Kabaca ablasına nedeniyle ayrıcalık beklememesini bildiren adam ikisini de gönderirken aslında çocuğu görmek istemiştir ve elinde bir mektup tutmaktadır. 

 

Dışarıda Kricheis'a komutası altındaki adama dair ilk izlenimini anlatan Reinhard, kendi gelişimine herhangi bir katkıdan uzak, niteliksiz ve zeka yoksunu oluşundan yana hoşnutsuzdur. Olumsuzluktan bile fırsat çıkabileceğini düşünen arkadaşını iyimserliğini över. Kricheis'ın gözünde hatıralar canlanır. Tanışmaları, Annerose'la birlikte geçirdikleri mutlu günler, genç kızın saraya gidişi ardından bir ağacın altında döktüğü gözyaşları, Reinhard'ın babası ile kavga edişini pencereden dinleyişi, henüz 15'inde çocuk sayılacak Annerose'un karanlık bir odada Kaiser'in ziyaretini bekleyişi... Bir kadın çığlığı ile genç adam daldığı düşüncelerden uyanır. Bir grup asker bir kadına saldırmıştır. Bu manzara Kricheis için yeterlidir. Adamlara saldırır. Ancak sayı üstünlüğü onlardadır. Sonrasında Reinhard'da olaya karışır. Askeri güçlerin gelmesiyle olay Albay Helder'e ulaşır. Kricheis ve kendi için savunma yapan, askeri kuralları hatırlatan Reinhard durumu sadece onun ağzından dinlemeyeceğini söyleyen adamın suratsuz tavrına öfkelenir ama odadan çıkar. Kricheis başına ders açtığı için özür diler. Albay emir subayı Fugenberch'e Markiz'in mektubu ve bu soğuk buz gezegeninden kurtuluş bileti gibi gözüken istek hakkında konuşur. Sonraki gün Reinhard ve Kricheis bir denetleme işi için herhangi bir rehber verilmeden görevlendirildikleri haberini alırlar. İşin içinden pis kokular gelmektedir

Logh Gaiden 1: Bölüm 2 .The Silver White Walley : Part 2

 

Kapcha-Lanka soğukkar fırtınaları ile her zaman kış mevsimi görülen, bünyesinde barındırdığı madenler nedeniyle önem verilen Federasyon güzergahı üzerindeki sınır gezegenlerinden biri ve Federasyon ve İmparatorluk için elde etme mücadelesinin de ana sebebidir. Iklim donanma gemilerinin gezegen semasında savaşmasına imkan vermediğinden tank benzeri kara araçlarıyla kara çatışmaları yapılmaktadır. Araçlarının kontrolünü tamamlayan Reinhard ve Kricheis albay tarafından çağrılırlar. Onların ayrılmasıyla birlikte biri araca doğru gider. Odasında işi detaylandıran albay İmparatorluğun kağıt üstünde tanımayıp "Asi Güçler" olarak nitelediği Federasyon'un gezegende üst kurma girişimine dair iletilen rapora dayanarak söz konusu yeri bizzat incelemelerini ister. Yola çıkan ikili çok geçmeden gitmeden kontrol ettikleri hidrojen pilinin boş olduğunu fark eder. İşin ardındaki kişiyi anlamaları zor değildir. Ancak önceki kavga olayına dair bu basit bir cezalandırma işinde fazlası gibidir. Geri dönmemeleri garanti edilmek istenmiştir. 
 

Kalan yakıtla yola devam edemeyecekleri açıktır. Kendilerini bir yamaca kamufle edip olası bir saldırıya karşı izlerini de ortadan kaldırırlar. Aracın yakınına birkaç sensör bırakıp içeri girerler. Pil tamamen tükenmiştir. Isınma sorununu kıyafetleri sayesinde yaşamasalar da donmuş yiyecekleri çözmek mümkün değildir. Çavdar ekmeğine talim olurlar. O anda burunlarında tüten Annerose'un turtası her ikisi için de hatıra demektir. Ekmeğin kalitesizliği ayrı bir konudur. Albay'ın karaborsada iş karıştırma ihtimalini akıllarına getirir. Soğuk kahve eşliğinde yemeklerini yerler. İlk vardiya uykuya dalan Kricheis yine hatıralarına gider. Aralarında geçen konuşma sonrası sadece Reinhard için değil Annerose için vazgeçilmez olabilecek midir tütünden düşüncelere ve sonrasında uyukuya dalar. Ansızın O'nu uyandıran Reinhard üç düşman aracının çevrede arama yaptığını söyler. İçlerinden birini ele geçirip hayatta kalma şanslarını arttırmaya karar verirler. Zırhlı tankın birini havan füzesi ile yok ederler. 
 

Logh Gaiden 1: Bölüm 3 The Silver White Walley: Part 3:

 

Geri kalan askerlerle girdikleri silahlı çatışma uzun sürmez. Reinhard grubu donduran bir aleti tepeden boşaltır ve buz kalıbı haline gelen adamlar yere yıkılıp parçalanırlar. Ancak kendi kullandıkları manuel araçların aksine bu tank kişilerin beyin dalgalarına tanımlıdır ve kullanmaları mümkün değildir. En azından kullanılan enerjileri türü aynıdır. Kricheis sisteme girişi başarır. Ana merkezde yüzbaşı Fugenberch'i çağıran Albay bölgeye gidip kanıt getirmesini emreder. Sonuçta ölümlerin doğrulanması ve üslerine rapor sunması da gerekecektir. Reinhard ve Kricheis enerji bağlantısını sağladıktan sonra sıcak yiyecek ve içeceğe kavuruşlar. Düşman araçlarından edinilen disket görevlerinin içeriğine sahiptir. Her şey buraya kadar iyi olmasına  iyidir de Reinhard eninde sonunda birilerinin ölümlerini görmek için geleceğini düşünmektedir. 

 

Ertesi sabah aracın üzerinde oturan Reinhard tam da beklediği ziyaretçiyi karşısında bulur. Yüzbaşı çevreyi tarayıp kızıl kafalı Asteğmen'i sorar önce. Reinhard üzgün bir halde yardım bulma çabaları sırasında öldüğünü rapor eder. Yüzbaşı geri dönmemesini garantilemek adına geldiğini söylerken O, işin ardındaki kişiyi öğrenmek için oyunu sürdürür. Neticede adam Markiz Benemünde'den bahseder. Normalde belki fazla ileri girmeyecektir ama adam ablasına hakaret edince Kricheis'a seslenir. Araçtan yapılan atşın ardından yüzbaşı kanlar içinde hayatı için merhamet dilenir. Ancak Reinhard için affetmek söz konusu olmaz. Diskteki bilgilere ulaşıp düşman üssünün yeri ile kendi bölgelerine karşı yapılacak bir dizi harekat planını da öğrenirler. Aynı saatlerde komuta üssü asilerin saldırısıyla karşı karşıyadır. Üç karakolla bağlantı kesilmiştir. Arkada yer alan maden tesisi hedef alınır. Bölgeye ulaşan Reinhard ve Kricheis asilerin iletişim ağına erişip tankların ateşini  durdurur. Reinhard üsse bağlanıp durum raporunu sunarken albay onları yaşıyor görğnce ufak çaplı bir şok geçirir. Sağladıkları sistem engeli kısa süreli avantaj sağlayacağından için derhal saldırıya geçilmesini önerir. Askerler bu haberi coşku içinde karşılarken Albay tam bir yenilgi haliyle ofisine döner.

Logh Gaiden 1: Bölüm 4 The Silver White Walley: Part 4:

 

Durum raporuna sunan Reinhard halen üç maymunu oynamayı sürdürmektedir. Yardım gelmesini minnetle karşılamış birinin tavrını takınırken elbette yüzbaşının çatışmada öldüğünü söylemiştir. Yanlız gitmesine gönlü razı olmadığı için bu şekilde davrandığını belirten adam içten içe görünüşe göre birşey bilmediği sonucuna varır. Reinhard ellerindeki bilgi doğrultusunda hali hazırda gücünün bir bölümünü saatler öncesi yitiren birlik askerleri yeniden toparlanacak güce ulaşmadan kendilerinin saldırmalarını önerir. Albay onaylar. Ofisten çıkınca kendisini bekleyen Kricheis'la asansöre biner. Bir şekilde suçüstü yapmadan asıl kişiye ulaşamayacaklarının farkındadır. Kricheis O'nun kendisini yem yapmaya devam etmesinden rahatsızdır. Ancak bu noktada dostunun ona güveni tamdır.Yüzbaşı üsteki askerlere Operasyonu açıklar. Birlikleri iki gruba ayıracak birinin komutasını da kendisi alacaktır. Adamlar soğukta kılını bile kıpırdatmadığını bildikleri komutanın bu hareketini bir zaferle durumu toparlama çabası olarak yorumlar.. 
 

Birliklerin ilerleyişi devam ederken Albay telsiz dinleme riskini bahane edip Reinhard'ı yanına çağırır ve düşmanı tamamen imha amaçlarını hatırlatıp Kricheis'la birlikte kaçış için olası güzergahı tutmasını emreder. Top yekün saldırı için tüm askerler gerekeceğinden,  kendilerine ek birlik verilmeyecektir. Mevcut durumu haberleşme kullanmadan ulakla bildirmesini gerekeceğini de ekler. Reinhard tam da o anda hedef alınacağını anlar. Kricheis'ın yanına dönünce durumu anlatır. Ablasının hayatı tehlikededir. Adamın canlı ele geçirilip itirafının alınması elzemdir. Saldırı başlar ve Birlik'in yenilgisiyle sonuçlanır. Bir yerlerde Albay Reinhard'ın peşine düşer. Taraflar kartları açar. Ancak adam tanık olarak konuşmak niyetinde değildir. Onun sözüne karşı bir teğmene mi divanı harp inanacaktır? Reinhard son kozunu oynar. Kaiser'in metresinin kardeşine yönelecek saldırı vatan hainliği ve idam demektir. Üstelik aynı suç aileyi de kapsamaktadır. (O nasıl kanunsa artık!) Paniğe kapılan adam kendini uçurumdan atar. Tanık olarak Kricheis'ın getirdiği İkinci komutan Martel olaya şahit olsa da sunacağı raporda durumu komutan için çatışmada ölüm, her ikisi için de başarılı katkı olarak yazacağını söyler. Reinhard uzaklaşan adamın saray çekişmelere bulaşmak istemediğini anlamıştır.  Altı ay sonra bekledikleri yükselme ve atama gerçekleşecektir. Gökyüzündeki bir diğer gaz devi Legnica  gezegenine bakarlar. Gelecekte bu gezegen Reinhard'n en büyük rakibiyle ilk kez karşılaşacağı yerdir. Albayın ölümü ve Reinhard'ın terfi haberi Markiz cephesinde hiç hoş karşılanmaz. Bir sonraki adım için beklemeye ne sabrı ne de niyeti yoktur.


Logh Gaiden 1: Dreams of the Morning, Songs of the Night: 

Ön Bilgi: 12 kısımdan oluşur: 5-8 bölümler; Reinhard ve Kricheis'in  mezun oldukları askeri okulda meydana gelen bir olayı incelemek üzere askeri inzivat görevlendirilmelerinin ardından akademiye dönüşleri anlatılır. 912. bölümler; Kricheis'ın dahil olduğu bir konuyu kapsar. Bumkısım aslında Zaman Kronolojisinde Oav 1. Bölümdeki 4. Tiamate savaşının öncesidir ve izleme sırasında en sonda yer alması gerekir. Devamında 12-18.bölümler: İmparatorluk ve Özgür Gezegenler Birliği arasında meydana gelen Banfried Yıldız Bölgesi Savaşı ile B1-4 uydusunda yaşanan mücadele işlenir. 18-22. Bölümler, Tuğamiral olarak gördüğümüz eski Rosenritter alay kumandanı oluşu, Reinhard'In Lohengramm adına ve kont ünvana layık görülme sürecinde Hermann Von Luneburg'in O'na karşı oluşan hastalıklı rekabeti anlatılır. 22-24. bölümler; Reinhard ve Yang'ı aynı savaşta bir araya getirir.


Logh Gaiden 1: Bölüm 5 Dreams of the Morning, Songs of the Night: Part 1:

 

Harp okulunda öğrenciler açıklanacak sınav sonuçlarını beklemektedir. İlk üç değişmeyen yüzlerdir. Onlarla arkadaş olan Karl ise 8 sıra geriye düşüp 36. olmuştur. İki sene önce aynı okuldan mezun olan Reinhard Von Müsel hakkında konuşurlar. Arkadaşlarından biri ablasının pozisyonu ile elde edilen bir terfi olduğunu düşünürken diğeri kısa süre önce kazandıkları başarının sonucu olarak yorumlar. Sadece yanındaki Kricheis'la takılan Reinhard okul birinciliği ile bir zamanlar efsanedir. Üstelik kısa süre sonra O ikisinin okula gelecekleri haberi herkesi heyecanlandırır. Henüz atamaları resmileşmediği için gözlem amaçlı okula dönen Reinhard ve Kricheis'ı açıkça kendileriyle gurur duyduğunu dile getiren  okul müdürü Steger odasında kabul eder. Öğrenciler tarihçe dersinde Rudoph'un faaliyetlerini dinler. (Öğretmen Rudolph^'dan bahsederken cümlesine ara verip tahtanın üzerinde asılı duran portreye eğilip saygı sunar!) 
 

Görünüşe göre Rudolp seçkin ırka dair gen çalışmaları da yürütmüştür! İlerleyişin güçlü genle olacağını savunan bir sistem vardır. Reinhard ve Kricheis anfinin uzak bir noktasında anlatılanları dinler. Odalarına döndüklerinde Reinhard köhne eğitim sisteminde yola çıkarak ziyareti şimdi yersiz bulmaktadır. Yozlaşmış mantığa beş yıl tahammül edebildiği için kendini kutlamadan edemez. Yarın için Askeri İnzibatta olmaları emrini ileten bir mesaj alırlar. Genç adam yeni görevlendirmeden yana hoşnut değildir. Ancak gidecekleri yerin durumunu analiz edebilmelerini sağlaması açısından Kricheis olaya yine olumlu yaklaşır. İçinde bir yerde günün birinde aynı yere görevlendirelemeyecekleri gerçeğinini yarattığı hoşnutsuzlukla arada biri olmazsa Reinhard'ın kişilerle çatışacak olacağı gerçeği karşısında endişelidir. Aynı akşam Moritz'ın masasında yer bulan Karl yemeklerin yavanlığından yakınınca Moritz görevlilerin ürünlerin çoğunu karaborsada sattığını söyler. (Adamın adı Moritz olmasa bu Oberstein mı derdim) Gece yarısı Karl elinde fenerle depodadır.Çevreyi kolaçan ederken biri arkadan aldığı sert bir darbe ile yere yığılır. Ertesi gün haber alınamayan öğrenci için öğrenciler okulda arama yapar ve neticede ceset bulunur. Durumun askeri inzibata iletilmesi gerekecektir.
 

Askeri inzibatta (Askeriye'deki polis işlevini gören birim) geçmiş dosyaları inceleyen Reinhard bunlardan hali ilginç bulduğu bir tanesini Kricheis'a okur. Sonrasında işi suçlanan kadın için en olası biçimde çözen kişiyi, soruşturmayı yürüten kişnin kim olduğunu incelerler. Oav'da aşina olduğumuz Ulrich Kesler'dir. İşlem birilerinin işine gelmemiş olacak ki sonrasında adam bir diğer uzak noktaya sürülmüştür. Gelecekte değerlendirmek üzere bu ismi aklının bir köşesine yazar. Bu sırada bir arama gelir. Sekreterlikten askeri İnzibat Şefi tarafından beklendikleri haberini alırlar. Adamın kısa süre önce iletilen cinayeti incelemek üzere ikisini görevlendirir. Reinhard oraya sadece ziyaret için geldiklerini belirtince adam kendince sebepler sunar. Tabii her halükarda -yeteneklerine rağmen- beceremeyeceğini düşünüyorsa elbette başkasına verebilecektir. Reinhard itirazı halinde gelecekte itibarını zora sokabileceğini düşünerek işi geri çevirmez. Deneyimsizliğine rağmen soruşturma görevi verilmesinin altında kendisinden kurtulma çabasının yattığının farkındadır. Öte yandan şimdiye kadar hiç vazgeçmemiş ve geri çekilmemiştir. Şimdi de yapmaya niyeti yoktur.
 

Logh Gaiden 1 : Bölüm 6: Dreams of the Morning, Songs of the Night: Part 2:

 

Müdürün odasında bu kez müfettiş olarak yer alan Reinhard adamın olayı Askeri inzibata geç bildirmesini pek de masum bir durum olarak değerlendirmez. Kaldı ki suçu gerekçe yokken sanki kendidinden uzak tutmak ister gibi isyancılara da bağlamıştır. Genç adam, durumun şahit olunan bir yolsuzluk ya da başka birşeyden kaynaklanabileceği ihtimalini dillendirince Steger'in hoşuna gitmez. Arzu ediyorsa kayıtları inceleyebileceğini belirtir. Sistemin yozlaşmışlığı had safhadadır. Bu özellikle eğitimde kendini göstermektedir. Basmakalıp doğrular geçerliliğini korurken, yeniliğe açık olma yok gibidir. İki arkadaş binanın dışında yürürler. Bir yandan da okul anılarını anlatırlar. Reinhard her zaman sorunlar karşısında kendisini destekleyen ve gerektiğinde de frenleyen dostu sayesinde toprağa girmekten kurtulduğu düşüncesindedir. Ne de olsa öfkeye kapılıp bazen  ani kararlar vermektedir. Okul sahasının gözden uzak bir noktasında öğrenci hakkındaki kayıtlar üzerine kafa yorarlar. Okul müdürü, Moritz'i bilgi vermesi için yanlarına gönderir. Arkadaşı olmasına karşın çocuk pek duygu kırıntısı gösteren biri değildir. Soruşturma belirsizliklerle doludur. Bu olaydan kimin ne yarar sağlayacağına odaklanırlar. Müdürse inzibat tarafından ciddiye alınmadığını varsayarak kısa süre önce gurur duyduğu söylediği iki öğrencisinin görevlendirmesinden memnuniyet duymamıştır. 

Logh Gaiden 1: Bölüm 7: Dreams of the Morning, Songs of the Night: Part 3:

 

Karl Reifeisen'in cenaze töreni yapılır. Annesi ve Albay babası törende hazır bulunur. Öğrenci temsilcisi Moritz konuşma yapar. En yakın arkadaşı için yazdığı satırların en ufak samimiyet ve duygusu barındırmadığı dikkatlerinden kaçmaz. Tören sırasında konuşmayı yapana mı yoksa ölene mi belli olmayan bir şekilde birbirine bakıp bıyık altından gülen iki kişi dikkati çeker. Kalabalık dağılırken baba Reifeisen müfettişleri selamşar ve katilin bulunmasını rica eder. Reinhard durumu dillendirmemesini hatırlatınca hemen okulun prestijinin önemini için yapacağını söyler. Reinhard'ı rahatsız eden adamdaki uysallık ve itaatvari yaklaşımdır. Aslında o haliyle toplumun aynasıdır. Düğümün çözümünü okulda arayacaklardır. Başka türlü bir olasılık anlamsızdır. Reinhard cenazenin üzerilerinde bıraktığı histen kurtulmayı arzu eder. Bu tip şeyleri sık yaşamadığı için memnundur. Ancak bu sözün yanlışlığı çok kısa süre sonra ortaya çıkar. 
 

Hastaneden aranır. babasının 24 Nisan 484'te siroza bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda öldüğü haberi kendisine iletilir. Cenazeye sadece ablasından laf yememek için katılacaktır. Törende az kişi vardır. Daha geride duran Reinhard ve Kricheis uzaktan Annerose'u izler. Kricheis'ın gözünden geçmişe dair verilen bir kesitte babasıyla tartışan küçük Reinhard'ı ve O'nu sakinleştirmeye çalışan Annerose'u vardır. Sebastian Von Musel kını saray satan ilk kişi değildim ki diyerek içki şişesinin dibini bulurken de onu izlemiştir. İnsanlar birer ikişer ayrılınca Reinhard Kricheis'a ablasının onu beklediğini söyler. Genç adam taziyesini henüz sunmuştur ki saray görevlileri Kaiser'in onu operada eşlik etmesi için çağırdığını bildirirler. görünüşe göre yas tutmaya bile izni yoktur. Yanıt vermeden gelenlerle uzaklaşır. İkili o gidişi izlerken öfkelidir. Birileri hayatları için karar vermektedir. 
 

Okula henüz dönmüş ve arabadan inmek üzeredirler ki bir subay gelir ve ikinci bir cinayet işlendiğini söyler. Ölen kişi bir diğer öğrenci Balz'dir. Olay yeri okul lavabolarından biridir. Katil kan olmayan yerleri bilr temizlemeye çalışmıştır. Okul müdürü olayların engellenemeyişini esefle dile getirirken çocuğun bir süre önce kendisiyle konuşmak istediğini anlatır. Belki de önceki cinayete dair bir şeyler görmüş ya da keşfetmiş olabileceği için hedef olmuştur. Kricheis banyoyu incelemeyi sürdürürken isteği üzerine güvenlikten sorumlu subay maktülün bulunduğu ana ait kayıtları açar. Bilgisayarın gidip gelen bozuk hali, çocukla daha önceki konışmaları sırasında geçen bir diyalog Kricheis'a aradığı cevabı verir. Reinhard odaya dönünce arkadaşı Moritz'un renk körü olduğunu çıkarımını açıklar. Bu tip kusurlar imparatorluktaki hasarsız ve kusursuz gen olayına terstir. Çocuk bir şekilde bunu gizleyerek okula girmeyi başarmıştır. Ölümün ardında bu gerçek mi vardır? Kricheis'a göre Moritz önceki cinayeti işleyen kişidir. Öte yandan bir diğer olasılık Reinhard'ın hiç hoşuna gitmez

Editör Notu: Babası Reichsleiter olarak nitelendirilince internetten baktım. Nazi Partisi üyesi gibi bir açıklamaya denk geldim. Açıkçası bu dizideki Nazi yaklaşımı  ayrıntıdan başından beri hoşlanmadım. Yazarın niye böyle bir seçim yaptığını da anlayabilmiş değilim. Herhalde muhafazakar, gelenekçi görünümü çizmek için 1800'lerin Almanya'sını vermek de yeterli olurdu. İyi diktatör de olunur mu demeye çalıştı bilemiyorum! Bölüm 9'da verilen çeviri bilgisine göre ise Reichslitter İmparatoluk Şövalyesi ünvanına sahip kağıt üstünde soylu kimselere denmekte.


Logh Gaiden 1: Bölüm 08: Dreams of the Morning, Songs of the Night: Part 4:

 

Reinhard ve Kricheis ilk cinayet alanını tekrar incelemeye karar verir. Bu arada Reinhard tepesine inen bir un çuvalından Kricheis sayesinde kurtulur. Cinayet silahına dair bir iz yoktur. Böyle bir yolla ölmüş olma ihtimali mi mümkün müdür. Sonuçta un tozları otomatik sistemle çekilip boş çuval da kolayca ortadan kaldırılabilir. Önce müdürün huzurunda Moritz'in renk körlüğü durumunu açığa çıkarırlar. Ancak cinayetin sorumlusu olduğunu düşüncesinde değildirler. İkinci cinayetin maktülü Balz'ı öldüren kanlı bıçak bir diğer öğrenci Erich Von Warburg'un odasında bulunmuştur. İnzibatça tutuklanıp itirafı da alınmıştır. Müdür tüm bunlara karşı çıkıp bıçağın Moritz Von Haase'nin çalışma masasından çıktığını hatırlatır. Reinhard bunu nereden bildiğini sorup açıklamasını sürdürür. Okuldaki ilk üç öğrenciden ikisi üçüncü birinci olsun diye ortadan kaldırımıştır. Gerçi ilki kazara olmuştur. Bunu amaçlayan kişi ise okul üçüncüsü ile anne tarafından akraba, çocuğun büyükbabası olmasıdır. Adam olayı kaza değil kasıtlı olarak cinayet olarak gösterip mesuliyetten kurtulmayı amaçlamıştır. İkinci cinayeti kolaylıkla sınıf birincisine atacak böylece istediğini elde edecektir. Güvenlik adamı tutuklarken götürülen bir diğer kişi Moritz'dir. Öğrenciler durumunu küçümseyip ardından atıp tutarlar. Reinhard ağızlarının payını verince susmak zorunda kalırlar. 
 
 
Logh Gaiden 1: Bölüm 09: Part 1: Utanç:
 
 
İmparatorluğun Birlikle giriştiği mücadeler tarihe her zaman altın harflerle yazılan cinsten değildir. Büyük kayıpların verildiği birçok yenilgi yaşanır. Bunlardan birine imza atan Koramiral Keyserling filolarına olması gerektiği şekilde hakimiyet sağlayamaz ve askeri gücünün yarıdan fazlasını yitirir. Ardından O'nu bekleyen Divan'ı Harp gerçeğinden kaçamaz ve rütbesi indirildikten sonra emekliye sevk edilir. Tüm bu süreçte kendini savunmayıp sessizliğini koruması, olayı kariyerine leke olarak kazır. Sefer hazırlıkları devam ederken Oramiral rütbesinde gördüğümüz Reinhard harekattan dönüşte Lohengramm soyadı ve kontluk ünvanı netleşeceği için ismini alacağı bu saygın ailenin kabristanına saygılarını sunması gerektiğini düşünüp Kricheis'a üç gün sonra katılmaya karar verir. (Aralarında geçen konuşmadan bunun Oav ilk bölümdeki 4. Tiamat Savaşı'nın öncesi olduğu anlaşılmaktadır.) 
 
 
Kricheis ayrı kalmayı gönülsüzce kabul edip yola koyulur. Zoft Gezegeni'ne bağlı Kreuznach 3 uydusu varış noktasıdır. İniş sonrası şehir merkezindeki cazip eğlence olasılıklarını pas geçerek oteline yerleşmeyi seçer. Rezervasyon işlemleri devam ederken hemen yanında aynı ışlemi yaptıran yaşılca bir adam saldırıya uğrar. Kricheis hızlı ve çevik davranıp iri yarı adamı yere serer. Lobidekilerin alkışları arasında kendini olası kurbana tanırır. Adamın adını öğrenince hakkında duyduğu geçmişi de aklına gelir. Baron Söylenenleri karşısındakiyle pek bağdaştıramaz. Bu sırada ifade vermesi içim çağrılır. Şehrin güvenlik sorumlusu Hoffman bir odada kendisini beklemektedir. Edindiği ön bilgiye göre saldırgan son zamanlarda yaygın biçimde kullanılan Thyoxin adlı bir uyuşturucunun etkisindedir. Daha da önemlisi kendisi askeriyeye mensup bir çavuştur. Bu da maddenin orduda temini sağlayan torbacıların varlığına işaret etmektedir. Kicheis'tan soruşturmya yardım etmesini ister.


Logh Gaiden 1: Bölüm 10: Part 2: Utanç:
 

Kricheis Hoffman'dan ayrıldıktan sonra  dışardan akşam için atışturlmalık alır ve odasına çıkar. Kendidine bırakılmış bir not görür. Baron Keyserling adabınca teşekkür için kendisini yemeğe davet etmektedir. Adamı ünü dolayısıyla reddettiği düşünebileceğinde davete katılmaya karar verir. Soruşturma için birkaç soru sorabilmeyi umar. Ancak Keyserling altında uyuşturucu gibi bir etmen varken adamın ordu mensubu olmasına kafa yormaya gerek görmemiş gibidir. Askeri okuldan  40 yıllık dostu Christopher Von Basel ve eşini ziyaret için en son on yıl önce gelmiştir uyduya. Kadınla tanışılığı ile duyduğu aşkı anlatırken resmini gösterir. Keyserling kibarca reddedilmiştir ama görünüşe göre kadın halen kendisi için kıymetlidir. Adamın sevdiğine dair sözleri Kricheis'a Annerose'u anımsatır. Yemek sonrası Kricheis şehirde dolanırken Müfettiş Hoffman elinde çörekla çıkagelir.
 
 
İkramda bulunur ama yediği yemekten de haberdardır. Soruşturmaya dahil olduğuna göre elindeki son bilgileri paylaşır. Saldırgan üç yıl öncesine kadar Keyserling'in filosunda görevlidir ve elbette bu gerçek olayı yalnızca sıradan bir tesadüf olmaktan çıkarmıştır. Müfettiş Baron'un emri altındaki her askeri tanımasını beklemese de kişisel bir kin gütme gibi olası ihtimalleri geçiştirmesi de mümkün değildir. Sabaha karşı uykusundan uyanması için seslenen Annerose'un sesi ile uyanır ve boğulacak biçimde soluksuz kalır. O sırada Hoffman kapısında bitmiştir. Odası araştırılır ve bol miktarda karbondioksit verildiği anlaşılır. Kricheis pek ihtimal veremese de Hoffman'ın baş şüphelisi Keyserling'tir. Ne de olsa uyuşturucun etkisiyle koşulsuz itaat edip ölüme gidecek askerler her komutanın daha fazla işine gelebilir. Hoffman'dan Basel ve eşinin bir gün öce şehre giriş yaptığını öğrenir. Oysa Keyserlinng onların bugün geleceğini söylemiştir. Çiftin on yıldır görmedikleri arkadaşlarına neden yalan söylediklerini düşünür.


Logh Gaiden 1: Bölüm 11: Part 3: Utanç:
 
 
Lobide dostunu bekleyen ve O'nu Kricheis'la tanıştıran Keyserling, görmek istediği asıl kişi Johanna'nın dinlenmek içiin aralarında olmayacağı haberi karşısında açık şekilde üzgündür. Besel Kricheis'ın gözünde pek tekin biri izlenimini uyandırmaz. Kasıtlı şekilde ne zaman geldiğini sorduğunda da adam yalan söyleyerek sabah saatinde der. İkisinden ayrılıp yalnız başına kahvesini yudumlarken barda oturan ve pek de kendinde gibi gözükmeyen bir adam dikkatini çeker ve salondan çıkınca takip eder. Çok geçmeden yer çekimsiz bir noktada toplam üç kişi tarafından sarılır. Camekanın gerisinde onları izleyen bir grup insan önce olayı bir kurgu zanneder. Ancak çok geçmeden durum anlaşılır. Yerçekimi sağlanınca herkes haliyle düşer. Bu, adamlardan birinin kendi bıçağına saplanıp ölmesine neden olurken diğer ikisi kaçar. Hoffman güvenlik ekibiyle gelir ve daha önce yakalanan saldırganla ilgili yeni bilgileri Kricheis'a anlatır. Adam ikmal biriminde ama Keyserlin'in geri kademe subayı konumundaki Basel'in emrindedir. Dahası Arselheim Bozgunu öncesi Basel bir süre önce bu uyuşturucyu tedarik etmekten sorgulanmıştır. Keyserling'ın hakkında verdiği ifade ile bu durumdan yakasını  kurtarmıştır. Kricheis olayı aydınlatabilmek için biraz zaman ister. Keyserling'i ziyert eder. Lafı dolandırmaz. Önce geçmişte neler olduğunu özetleyip Arselheim Bozgunu'nun uyuşturucu etkisindeki askerlerde görülen histeri ve kontrolsüzlük sonucu meydana geldiğini söyler. İşin ucu haysiyetinin iki paralık olmasına kadar gitmişken neden sessizliğini korumuştur? Adam bir süre konuşmaz. Sonuçta bunu yapmasını sebebi Johanna'nın saygınlığına leke sürülmesini istemeyişidir.


Logh Gaiden 1: Bölüm 12: Part 4: Utanç:
 

Konunun taraflarınca çözüme kavuştuğu bölüm biraz trajedi biraz da lüzumsus miktarda duygusallıkla soslanmış fedakalık içerir.(Hikayenin sonu kabak tadı verdi. özetlemeye de bi parça üşendim:)
 

 

Logh Gaiden 1: Bölüm 13: Part 1: Banfried Yıldız Bölgesi Savaşı


(Uzay yılı 794 / İmparatorluk Yılı:485) İserlohn'un geçen İmparatorluk donanmaları Özgür Gezegenler Birliği'nin sınırları içinde yer alan Banfried Kararsız Yıldız Sistemi'ne konuşlanır. (Sistemde kolonileşilmemiş sekiz bakir gezegen vardır.) Tuğamiral olarak gemi kumandanlığına getirilen Reinhard konumun yetersizliğine söylenir. (Emrinde 40 kuvazor, 130 muhrip, 25 Gambot, 13 füze gemisi vardır.) sonra bu kez file komutanı Grimmelshausen'i yaşlılığı dolayısıyla çekiştirir. Kricheis amiral toplantısına katılma zamanının geldiğini hatırlatır. Mückenberger komutasında kalabalık bir gurup önünde yapılan sunum sonrası harekatta filosunun geri planda tutulması karşısında Grimmelshausen duyduğu menuniyetsizliği dile getirir. Reinhard'ın da bir yükten başka birşey olarak görmediği, yaşlılığı nedeniyle ayakta durumakta zorlanmasına karşın ülkesine hizmet edebilme kaygısı taşıyan bir adamdır.
 
 
Diğerleri için değersiz görüldüğünün o da farkındadır. Silahını çıkarıp eğer istenilen buysa tümüyle aradan çekilebileceğini söyler. Amiral Mükenberger Kaiser'in emrini anımsayarak bu şartlarda geri adım atmak ve filonun sağ kanadını ona vermek zorunda kalır. Reinhard adamın boyundan büyük bir işe kalkıştığı düşüncesindedir. Toplantı sonrası kendini gösterebilmek ve sivrilebilmek için bu kez  Grimmelshausen'ın sancak gemisine gitmeye karar verir Yaptığı sunum adam tarafından beğenilse de kabul görmez. Emrindeki askerler de filo komutanlarının yaşı arasında dalga geçip (76 ile 18) ömürlerinin son gününe dair sohbet ederler. Gemiye gelen Reinhard ve Kricheis'ı selamladıktan sonra oldukça ağır şekilde arkasından atıp tutmayı sürdürürler. Savaş başlar ancak Grimmelshausen'in donanması hareketsizliğini korumaktadır. Reinhard'ın honutsuzluğu devam eder. Kricheis ise her zaman bardağın dolu tarafını görme tarzıyla en azından agresiv ve sorun çıkaran bir komutan altında çalışmadıkları için şanslı oldukları düşüncesindedir. Önlerini tıkayıp  kendilerini yavaşlatan çıkartma birlliklerinin komutanı Tuğamiral Hermann Von Luneburg'dan çekilmesini ister ama adam emirler doğrultusunda bunu yaptığını söyleyip derdini filo komutanına anlatmasını gerektiğini küstahça ekler. Savaşın gidişatı ve olası hamlelerin yapılmayışı Reinhard'ı çileden çıkarır. Anck Kricheis'a göre başarısızlık onlar için getiri sağlayacak, diğerlerinin kaybettiğini kazanıp, zamanı gelince yükselen kendileri olacaktır. Karşı tarafta Oav'dan aşina olduğumuz birçok yüz vardır. Onlardan biri de arka planda olacakları izleyen Yang Wenli'dir.

Logh Gaiden 1: Bölüm 14: Part 2: Drei Riot "Kırmızı"


Kendi filo grup toplantısını yapan Grimmelshausen yeni bir stratejik formasona geçmeleri gerektiği düşüncesindededir. Sistemdeki 4. gezegene ait Banfried 4.2 adlı uyduya bir üs kurma kararı verir. Reinhard açısından ilki için ihtiyar zaten geç bile kalmıştır. İkincisi ise anlamsız bir iştir. Adam sıklıkla yaptığı üzere bastonuna dayanıp uyku moduna geçmiş gözükünce yaveri toplantıyı sonlandırır. Reinhard ayrılmak üzere iken Grimmelshausen O'na seslenir ve yanına çağırıp gemilerine hareket emri vermesini ister. Ona dair söylediği sözler Reinhard'ı şaşırtır. Gemisine dönüp uyduya iniş için hazırlık emri verilmesini söylerken dalgındır. Kricheis komutanla arasında birşey mi geçti diye merak eder. Bu arada bahsi geçen uyduya yüz yıl öncesi zaten bir üs kurmuş olan Birlik kuvvetleri düşmandan haberdar olur. Komutan Cerebrese Rosenritter 12. komutanı Rosenritter Von Vhanscahaff'tan keşif harekatına başlamasını ister. 

Gerideki Gül Şövalyelerinin komutasını Yarbay Schencopft'a bırakan Von Vhanscahaff, adamın yürüteceği faaliyette varlıklarını imparatorluğa açık etmelerine neden olabileceği konusundaki uyarısını görmezden gelip yola çıkar. Koramiral Sinclair Cerebrese Rosenritter'in bir sonraki komutanı ya da oramiral olabilecek potansiyel gördüğü Schencopp'un  yine en tekinsiz ve en tehlikeli yanı ise taşıdığı devrimci kafayla darbe yapabilecek potansiyelde tehlikeli bir tiptir. Durumu içine sindiremeyen Schencopp beraberindeki 4 askerle komutanını aramaya koyulur. Bu arada imparatorluk bölgenin kuzeyine iniş yapmış ve yerleşim için buzul eritme işlemini balaşmıştır. Reinhard bölgede asi güçlerin üs kurma ihtimaline karşı bir keşif faaliyetinde bulunmalarını önerir. Konuyu diğer amirallerin önerisine de sunan Grimmelshausen düşüncelerini almak ister. Görünüşe göre kimse aynı fikirde değildir. Bir kişi hariç. Tuğamiral Hermann Von Luneburg plana detek vermektedir ancak kara savaşındaki deneyimi göz önüne alınarak bu iş kendisinin komuta etmesini önerir. Reinhard'da teklife karşı çıkmaz. Aynı rütbede olmalarına karşın adamın onu ikini komutan olarak istemesine ise sinirlenir. Keşif süreci belirsizliklerle doludur.


Ediör Notu: Bu bölümde İmparatorluktakilere aşılanan zayıflara yer yok anlayışının Reinhard'ın kafa yapısında oldukça baskın şekilde yer ettiğini gördüm. Hatta Grimmelshausen'ın kendisi için söylediği sözleri de sanki zayıflık ve acizilik emaresi olarak algılamış gibiydi. Yaşına, tecrübesine karşı saygıdan yoksun ve fırsat verilse dik başlı davranabilecek bir karakter gibiydi. Tam bir ergen yaklaşımı izledim diyebilirim.


Logh Gaiden 1: Bölüm 15: Part 3: Sığınmacılar


Von Schencopp'un 12. Rosenritter alay kumandanını arazideki arayışı sürer. Bu arada yolladıkları keşif aracı neredeyse burunlarının dibinde bitmiş gözüken İmparatorluk birliklerinin göüntüsünü onlara iletir. Blumeheart görüntülerde karşılaştığı yüz nedeniyle yüzünü ekşitir. Schencopp nedenini sorunca eski Rosenritter alay komutanı Hermann Von Luneburg'ü gördüğünü söyler. Belki yanılmış olabileceğini ekler. Reinhard aynı dakikalarda Tuğamiral Hermann Von Luneburg hakkındaki bilgileri Kricheis^tan dinlemektedir. Adam kara savaşalarındaki ünü haklı biçimde elde etmiş gibidir. Zaten O'nun komuta becerisinden değil karakterinden hoşnut değildir. Kara birliklerine ulaşan Schencopp düşmanın diplerinde olduğu bilgisini alay komutanına iletir. Zaten kısa süre sonra iki birlik burun buruna gelir. Hermann Von Luneburg'in varlığı Rosenritter içinde döneklik ününü arttırmış, güven sarmış ve birliğe bağlı herkes kendisini daha fazla ispat etme çabası içine girmiştir. Bu medenle adamla karşılaşıp kozlarını paylaşmak onlar için rahatsız edici olduğu kadar gereklidir. Çarpışma tarafların ve Hermann Von Luneburg'in ile Schencopp'un göğüs göğüse mücadelesiyle devam ederken alay komutanı da ciddi biçimde yaralanır. Üsse götürülüp tedavi altına alınsa da hayatını kaybeder. Üs komutanından Rosenritter vekil komutanlığı yetkisini talep eden Schencopp Luneberg'le hesabını kapatması gerektiğini düşünür. Taraflar karşılıklı kayıp verip geri çekilirler. Hermann Von Luneburg kendi açısından keşif işini başarmış düşmanı tesbir etmiştir.

 Logh Gaiden 1: Bölüm 16: Part 4: Nisan Katliamı:

 

Tesiste hazırlıklar devam eder. Schencopp hatunlarla arasını iyi tutmaktadır. O gece de kızıl saçlı bir hanımı yatağında ağırlar. Kadın önceki Rosenritter kumandan Luneburg'in şu anda evli olduğu kadının nişanlısı kendi elleriyle öldürdüğü, cebinde gördüğü fotoğrafına aşık olup imparatoluğa iltica ettiği söylentisini anlatır. İmparatorluk tarafında Hermann Von Luneburg'in harekat sonrası alacağı terfi ile onu komutası altında isteyeceğini söyleyerek Reinhard'ın  sinirini zıplatmıştır. Dahası Kricheis için bu adam sıradan zorluk çıkaran bir tipten daha fazlası kesinlikle tehlikeli biridir. Uyduda tarafların savaşı yeniden başlar.


 Logh Gaiden 1: Bölüm 17: Part 5: Tehlikeli Bir Adam:

Üsten gelen yardım çağrısı sonrası Birlik Amirali Bewcock donanmasını uydu yörüngesine kaydırır. Savaşın yönü değişir ve tarafların filolarını o noktaya toplamasına neden olur. Luneberg komutasındaki kara savaşı sayısal üstünlüğe karşın sadece çetin ceviz Rosenritter'ler değil her kademede sebatla çalışan insanlar sayesinde birlik açısından oldukça başarılıdır. Ancak nihayetinde merkez kuşatılır ve ateş altında kalır. Ekibninden birini yitiren Schencopp Luneberg'le ikini kez karşılaşır. Ancak bir kez daha kapışma sonuçsuz kalır. Filo komutanı Grimmelshausen uyduya gönderilen birliklerini gözardı etmez ve onlar dönmeden şimdilik direkt saldırmak istemez.


 Logh Gaiden 1: Bölüm 18: Part 6: Karmaşık Son:

Reinhard ve Kricheis yer aldıkları kara saldırısında birlik üs komutanını Koramiral Cerebreser'i ele geçirir ve esir ederler. Adama hakettiği saygıyı göstermekten çekinmezler. Haberi donanma komutanına Kricheis iletir. Gelişmeyi öğrennen Luneberg alaycıdır. Kricheis'ın sözleri adamın ona dikkat etmesine neden olur. Reinhard için önemini sorgularken kıymetini farkında mı diye düşünür. Kara mücadelesi böylece noktalanır. Birlikler çekilmeye başlar. Üsse dönen Schencopp kumandanın kayıp haberini alır. Ölüler arasında bir süre önce yatağını paylaştığı kadını da görürür. Geride kalan toparlanma sürecine bakıp terfi öncesi yapılacak bir sürü işi olacağını düşünür. Savaşın uzaydaki bitişi de aynı süreçte gerçekleşir. 

Uzay savaşı taraflara ciddi kayıplar verip kesin bir zafer sağlayamaz. Reinhard ve Kricheis Odin'e döner. Uydudaki çatışmalar ön planda değerlendirilince üs komutanını da esir almayı başaran Reinhard Tümamiralliğe terfi eder. Hatta on sekiz yaşında bunu başaran ilk kişi olarak tarihe geçer. Üssü ele geçrdiği için rütbesi yükseltilen Luneberg'se bu şartlarda daha çok Reinhard terfi alırken terfi ettirilmezse durum tuhaf kaçacağı için Tümamirallliğe getirilmiştir. Grimmelhausen'ın ise Oramiralliğe getirilir. Öte yandan Kricheis'ın atama listesinde yer almayışından rahatsızlık duyan Renhard Personel şefine şikayette bulunur. Ancak kurallara göre eger Kricheis Binbaşı olursa  bundan böyle yanında kalacak pozisyonda olmayacak ve başka bir yere atanması gerekecektir. Arkadaşının önüne taş koymak istemese de onsuz kendisine ne o olacağını düşünmeden edemez. Onlar ayrılırken uzak bir noktada oturan iki subay Mittermeyer ve Reuenthal gidişlerini izler.

Evine dönen Luneberg kapıda hizmetçileri ve genç eşi Elisabeth von Lüneburg tarafından karşılanır. Karısına karşı tavrı alaycı ve kabadır. Kadın bariz biçimde adamdan korkmaktadır. Şarap ister ve servisi de zorlayarak karısına yaptırır. Reinhard'ın 18'inde Tümamiralliğe yükselişi adamın miğdesine oturmuş gibidir. Lafı kasıtlı ve pislikçe kadının ölen nişanlısına getirir. O da aynı rütbeye gelmiştir ama öldüğü için iki terfi birden alarak! Kara birlikleri komutanı General Ovlesser'ı ziyaret edeceğini söyler sonra. Ondan da gelmesini ister. Ovlesser'ın kötü şöhretinden mi bilinmez kadın bunu duyunca dehşete kapılır. Luneberg alaycıdır. Fiziklsel beklentilerini gidermek için de tek taraflı davranışını sürdürür. Üzerine abanırken (!) kadın kabulleniş gösterir sadece. Kricheis ve Reinhard kaldıkları daireye dönerler. İki yaşlı kadın onları karşılar. O gün, ablasına yapacağı ziyaret isteğinin kabul edilmesi Reinhard'ı aldığı terfiden daha çok mutlu etmiştir.

 Logh Gaiden 1: Bölüm 19: Part 7: Erken Gelen Yazın Sert Rüzgarı:

 

Reinhard ve Kricheis İki yaşlı ev sahibinin önerisi ile o akşam odalarında şaraplarını yudumlar. Kricheis sohbet  aşkı bulmak evlenmek gibi işlere getirir. Hoşlandığı karakteri sorar. Reinhard fazla birşey aramaz. Zeki ve sevecen olması yeterlidir. Elbette yaklaşımından henüz böyle işlerde gözü olmadığı sonucunu çıkarır. (Burada aklıma düştü de aynı soruyu neden O Kricheis'a sormadı ki?) Sohbetin yönü değişir Reinhard Krichei'ın iyimserliğine ve bir öğretmen olsa öğrencilere zorluk çıkarmayan anlayışlı biri olacağına getirir. Arkadaşı dalgınlaşınca sebebini sorar. Ailesinin de ona benzer şeyler söylediğini belirtir. Reinhard onların halini sorup uzun süre görevlendirme yapılmasını beklemediğinden bu süreçte ziyarete gitmesini önerir. Kricheis O'nu da davet eder ama Reinhard kibarca reddeder.. Ablası ile çektirdikleri üçlü fotoğrafa bakar. Artık orada kendisi bekleyen biri ya da birşey yoktur. 
 

Luneberg karısını da alıp Ovlesser'ın evinin yolunu tutar. Oturma odasına alınıp ev sahibini beklemeye başlarlar. Adamın aklında Reinhard'ın tümamiralliği de dahil türlü düşünceler dolanırken Elisabeth odadaki ürkütücü doldurulmuş hayvan koleksiyonuna takılır ve dehşete kapılır. Eşine seslenir ama adam kafasındakilerin bölünmesinden duyduğu rahatsızlıkla kabaca çenesini kapamasını söyler. Kadının hali kötüleşir ve fenalık geçirip bayılır. Hizmetçi eşliğinde odadan çıkarken ev sahibi iri cüssesi ve sabahlığıyla Ovlesser diğer kapıda belirir. Görünüşe göre uygun bir kıyafetle misafirini karşılamak çabasına girmemiş daha doğrusu ona değer vermemiştir. Kadının gidişini izlerken herhalde kendisinden hoşlanmadığı muhtemelen zorla getirildiği tahmininde bulunur.Ancak sohbet hiç de luneberg'in umduğu yönde gelişmez.Adam Reinhard'dan zerre hoşlanmamaktadır ama aynı şey onun varlığı için de geçerlidir. Elbette Reinhard'a karşı kazanması durumunda konumu için daha iyi fırsatlar bulabilecektir. Ama kendisinden yana gelecek herhangi bir yardım için boş umutlara kapılmamasını önerir. 
 

Ertesi gün Reinhard ve Kricheis gelecekte çalışabilecekleri insanları arayışlarında Luneberg'i değerlendirirler. Kricheis açıkça adamın özllikle müttefiklik beklentilerini karşılamayacağını söyler. Özel hayatına dair edindiği bilgileri de anlatır. İlginç biçimde Reinhard'a göre bu mutsuz evlilikte mağdur olan sadece kadın değildir. 24 mayısta Annerose'u ziyaretleri, genç kadının saraydan az sayıdaki arkadaşlarının birinin Vikontes Schafhauben'in evinde gerçekleşir. Kadının konumu dolayısıyla görüşmeleri hiç de kolay değildir. Sohbetleri sırasında Reinhard Kricheis'ın terfi alamayışından bahseder. Annerose durumu Kaiser'e dile getirebileceğini söylediğinde bu beklenti ile konuyu açmış değildir. Açıkça rahatsızlık duyan sadece o değildir. Özellikle Kricheis Annerose'u herhangi bir şekilde sıkıntıya sokmak istemez. Annerose da bunu fark eder ve sonrasında Kaiser'e talepte bulunmaz zaten. Bir hafta sonra Kricheis'ın Biinbaşılığa terfisi resmileşir. Terfinin arkasındaki ismin Richard von Grimmelshausen oluşu onları şaşırtır. Reinhard hemen bir teşekkür ziyaretinde bulunmasını önerir. Yaşlı adamla sohbeti kendisi için oldukça beklenmediktir. Reinhard'ın sabırsız olmamasını önerirken aslında geri planda ikisine düşüncelerine, amaçlarına, ya da hayallerine dair birçok şeyi sezmiş gibidir. Kricheis adamın cümlelerinde sanki çok daha fazlasını anlayacağı hissine kapılıp korkar ve ayrılmak için acele eder. Reinhard'la düşüncesini paylaşır. Yaşlı adamın ileride engel oluşturması durumunda O'nu ortadan kaldırması gerekeceğini düşünür


 Logh Gaiden 1: Bölüm 20: Part 8: Kont Adayı:

 

Kricheis ailesini ziyaret için yola koyulur. Eve gitmeden önce bir barda soluklanmaya ve gerginliğini yatıştırmaya karar verir. (Ailesini görmeye gidiyor, niye gergin ki?) Siparişleri hazırlanırken eve telefon edip (Eski tip ahizeli bir telefon kullanır!) uğrayacağını haber verir. Barmen onu anımsar ve ne kadar büyüdüğünü dillendirir. (Kricheis hatırı sayılır bir uzunlğa sahip. Yanılmıyorsam 1.90'a yakın) Evin önüne geldiğinde ebeveynlerinin kapı önünde beklediğini görür. Annesi çatkapı haber verdiği için sevdiği yemekleri hazırlayamadığını söyler. Yemek odasında annesi hazırlıklarını sürdürürken Kricheis babasına orkidelerini sorar. Babasının belli ki çiçek yetiştiriciliği ve özellikle orkide takıntısı vardır. Yolladığı para ile geçen yıl serayı yenileyebildiği için işler yolundadır. Orkidelerini göstermeye niyetlense de karısının ekşiyen suratını görünce geri adım atar. Harcama yerine emekliliği ve dahası Krcheis'ın on yıl içinde evlebeceği düşüncesiyle parayı kenara ayırmasını istemiştir. Çift didişirken Kricheis evlenmeye niyeti olmadığını söyleyerek ufak bir soğuk duş etkisi yaratır. Tabii sonrasında toparlayıp henüz düşünmediğini ekler (Henüz 19 yaşında) Ayakları uzayan boyu nedeniyle bariz biçimde karyolasından fırlayan eski odasında uyur. Ertesi gün onlara veda edip dönüş yoluna koyulur. 

 

Tanıdık bir yüze rastlayana kadar düşüncelere daalmıştır. Eski okul arkadaşı şimdilerde edebiyat okuyan Martin'le ayak üstü birşeyler atıştırıp sohbet ederler. Oldukça karamsar bir ruh halinde görünen genç adam sonraki yıl iki yıllık zorunlu askeri hizmete alınacağı için mutsuzdur ve ölüp gideceği düşüncesindedir. Mühendislik ve tıp gibi bölümler hariç onun tercihi alanlarda okuyanlara askerlik muhafiyeti de yoktur. Kricheis süregelen olumsuzlukların eninde sonunda sona ereceğine dair beklenti ve umudunu dile getirse de aynı fikirde değildir. Asker olması O'nun için beklenmediktir. Halen transfer öğrenci Reinhard'la takılmayı sürdürüp sürdürmediğini sorar. Görünüşe göre O'ndan ve asalet halinden zerre hoşlanmayan biridir. Hakkındaki cümlelerde ileri gidince Kricheis değer verdiği bir insanın arkasından konuşmayı bırakması konusunda sertçe uyarır. Martin özür diler. Vedalaşıp ayrılırlar. (Kricheis iki yıl sonra Martin'e ne olduğunu araştırır ve savaş karşıtı bir grubun faaliyetlerine katıldığı için gözaltına alındıktan sonra tutulduğu kampta açlıktan öldüğünü öğrenir.) Gelişini sabırsızlıkla bekleyen arkadaşı somurtgan ve alıngan tavırlar takınınca gönlünü almak için getirdiği alman pastasını gösterir. Hayatında var olan böyle anlar onu mutlu eder. 

 

Reinhard için rüzgarın yönü yeni bir söylentiyle değişir. Sarayda Kaiser, Richard von Grimmelshausen'ka görüüşür ve Reinhard hakkında düşüncesini sorar. Yaşlı adam fikirlerinden az çok haberdar olsa da herhengi olumsuz bir beyanda bulunmadığı gibi potansiyeli hakkında olumlu cümleler kurar. 4.Frederich genç adam için köklü bir soylunun aile soyadını bahşetmek niyetindedir. Haberin saraydaki çalkantısı öyle büyük olur ki Reinhadr'a ulaşması 24 saati bulmaz. Reinhard elindeki yazıdan olası soyadlarını okurken Kricheis arkadaşının Kaiser tarafından verilen bir lütfa ilk kez bu denli heyecen gösterdiğini düşünür. Elbette O, bu ünvanı kendine basamak olarak kullanmak niyetindedir. Öte yandan Braunswign, Littenheim ya da Şansölye Licthenlade cephesinde durum hiç hoş karşılanmaz. Kimin nesi belirsiz birine böyle kökü bir adı veren Kaiser'in yaptığı kutsal soyluluğa leke sürmektir. Onların dillendirdiği eleştiri halktan biri tarafından yapılsa hainlik olarak değerlendirilip kurşuna dizilmesine neden olacak denli ciddiyken elbette gözardı edilir. Sarayda dolaşmaya başlayan bir diğer söylenti ise Goldenbaum'a mensup olduğunu keşfedince nemalanmak için ülkesine geri döndüğü konuşulan Luneberg hakkındadır. Reinhard zerre hoşlanmadığı adamdaki kalıba bakarak bunu yapacak postansiyeli taşıdığı düşüncesindedir. Kricheis'la birlikte ekskrime yaparlar. Nihai hedefine yaklaşmasını sağlayacak yeni bir görevlendirme gelmesi için yanıp tutuşur.


 Logh Gaiden 1: Bölüm 21: Part 9:Partinin Akşamı:

 

Reinhard yüksek soylulardan değilde "şövalye" olarak nitelendirilen kökten geldiği için artan refah düzeyine karşın, belki geçmişte yaşadığı zorluklar nedeniyle halen basit bir yaşam şeklini benimser. O akşam Richard von Grimmelshausen'ın evinde verilen partiye davet edilmiştir. Alt kumandanların katılacağı bir toplantı için Kricheis'ı da beraberinde getirmemiştir. Hatta bir araç kiralamak ya da yanında yardımcı getirmek yerine akşam üzeri mekana elinde küçük bir valizle yürüyerek gitmeyi tercih eder. O sırada yoldan aracıyla geçen sıradışı bir kişilik, saygı duyduğu az sayıdaki soyludan biri olan Magdalena von Westpfale ile karşılaşır. Bunun en önemli nedeni özellikle soylu çevrelerin dışlamayı seçtiği ablasına içten dostluğunu sunarak, yeri geldiğinde haddini bilmeyen kimselere ağzının payını vermekten çekinmeyişidir. Kadın sıradan bir aileden gelmesine karşın Kricheis'a da dostça yaklaşmaktadır. O'nu o anda yalnız başına bulması da haliylekendisi için  sıradışıdır. Biribirlerine veda ederler. 

 

 

Barones kısa süre sonra bu kez genç bir kızla, o sırada lise eğitimini tamamlayıp üniversiteye gitmeye hazırlanan Hidegarde Von Mariendorf'la karşılaşır. Askeriye ve siyasete oldukça meraklı olan bu genç hanımla yapabilecek olsalar hangi konuma erişebilecekleri konusunda (Şansölye ve kıdemli amiral:) birbilerine takılırlar. Sohbet arabada devam eder. Kız, baronesin erkek arkadaş sorusuna bu konuda çevresinden birini önermesini isteyerek cevap verir. Barones, akıllı ve buna değer birisini aradığını düşünmektedir. Aklında biri olduğunu söylese de isim vermez. (Anlatıcıya göre Barones o sıralarda kendi gönül ilişkilerinin yoğunluğu nedeniyle o ikisini tanıştıramayacak kadar meşguldür. Dolayısıyla Reinhard ve Hidegarde'ın tanışması bin günü bulacaktır.)

 

Parti mekanında kıyafetini değiştiren Reinhard politik sohbetlerin bolca yapıldığı gecede kimseyle içli dışlı olmayı tercih etmez. Kendini açık büfe yemeklerin tadını çıkarmaya verir. O sırada yanından geçen Luneberg'i görünce keyfi kaçar. Adam o gece bir diğer odada görüşmek üzere kayınbraderi Kont Hartenberg tarafından çağrılmıştır. Adam şu anki mevkisi ve gelecekte Harbiye Nazırı olma ihtimali yüksek güçlü biridir ve haliyle Luneberg kendisinden korkyığu tek kişidir. Konuşma aile geçmişi hakkında çıkan sevimsiz dedikoduların yanısıra iyi gitmeyen evliliği olunca haliyle keyfi kaçar. Kızkardeşinin ölen eski nişanlısını unutamadığı için bu durumda olduklarını söyleyerek kendini savunur. Parrtide içkisini yudumlayan Reinhard artık gitme vaktinin geldiğine karar verip kadehini bırakır. Çıkış için saptığı koridor düşündüğünün aksine bir odaya açılır. Çıkmak için gerilediği sırada içerde karanlıkta bir kadının göğsünü tutarak oturduğunu fark eder. Yanına yaklaşıp durumunu sorar. Kadın kibarca nefes alamadığını söyler. Yardım istediği açıktır. Reinhard kadına uzanması için yardım ettiği sırada Luneberg içeri girip "Başka bir adamın karısına mı asılıyorsunuz şimdi de Musel?"diye sorar!!!

 

Sözlerine Elisabeth açıklama getirse de adam pişkin pişkin Reinhard'tan özür beklemektedir. Reinhard öfkelenip teşekkür etme nezaketi şöyle dursun sergilediği tavrın hayal kırıklığı yarattığını söyler. Eğer hala iyi niyetini yanlış tarafa çekmeye devam etmeyi sürdürecekse nezaket kurallarını hatırlatması gerekecektir. Luneberg aşağılık tavrını sürdürür. Bela arıyor gibidir. Bunu teke tek kozlarını paylaşma daveti olarak kabul eder. Yanında Kricheis olmayışına vurgu yaparak O'nu dışarı davet eder. Bu arada Elisabeth kapıda beliren ve olaya şahit olan misafirleri endişeyle göz atar. Teke tek mücadele için karşı karşıyadırlar. Ceketlerini çıkarıp atarlar. Ancak Askeri İnzibat mensubu parti güvenliğinden sorumlu Albay Ulrich Kesler şu haliyle yapacakları şeyin ev sahibini sıkıntıya sokacağını belirterek durmalarını ister. Onlar gibi iki amiralin düşük rütbeli subaylar gibi dövüşe kalkışmayacağına ve sadece içki nedeniyle hava almak için çıktıklarını vurgularken olayı kapatmak niyetindedir. Durumu kabullenmiş görünen Luneberg eşi ve kendisi için araba isterken Reinhard az önce hevesle tanışmayı ümi ettiğini söylediği Kesler'a öfkeyle bakar ve uzaklaşır. 
 
 
Kesler durumun kapanmadığı düşüncesindedir. Pencereden olayı izleyen Grimmelshausen gersinde duran Kont Hartenberg'e olayın çözüldüğünü söyler. Adam tatsızlık için özürlerini bildirir. Konuğunu gönderdikten sonra Kesler'a arar. Bir isteği vardır. Eve dönen Reinhard olayları Kricheis'a anlatırken Kesler'ı da kapsayacak biçimde halen öfkesi dinmiş değildir. Kricheis sessizliğinin ortam için daha iyi plduğuna karar verir. Sonrasında Luneberg hakkında edindiği yeni bilgileri paylaşır. Elisabeth'in nişanlısı sınır hattına yollandıktan sonra Birliğe bağlı Rosenritter'ler tarafından öldürülmüştür. Yani bunu yapanın halihazırda Luneberg olduğuna dair oldukça yaygın bir söylenti mevcuttur. Reinhard tıpkı adamın yaptığı gibi kendisinin de eğer geçmişte on değil şu anki yaşlarında olsa daha iyi bir hayat için belki de Birliğe iltica etmeyi seçebileceğini düşünmktedir. Şansölye rutin raprunu sunmak üzere saraya gider ve ünvan konusu bir kez daha Kaiser tarafından gündeme getirilir. Askeri başarılarıyla tarihte yer etmiş Lohengramm isminde karar kılmıştır. Ancak  henüz on sekizine girdiği için aceleye gerek yoktur. Konuyu iki yıl sonrasındaki duruma göre öteler. İserlohn bölgesine askeri bir hareket düzenlenmesi söz konusudur. Reinhard taze bir heyecanla durumu Kricheis' anlatır.


 Logh Gaiden 1: Bölüm 22: Part 10: Gerçek, Zamanın Kızkardeşidir:

Uzay Yılı 794 İmparatorluk yılı 48 Eylül ayının 11'nde Reinhard ve Kricheis Özgür Gezegenler Birliği'nin Kasım - Aralık periyodunda saldıracağı haberleri ile savunma hazırlıklarınıa başlayan Iserlohn'a ulaşırlar. Gemiden henüz ayrılmışlardır kı Grimmelshausen'ın emriyle gelen bir başkası, Kesler ile karşılaşırlar. Cepheden çekilen yaşlı adam onlar ayrıldıktan kısa bir süre sonra zatüreye çeviren ciddi bir hastalığın pençesine düşmüştür. Reinhard haberleri üzüntüyle karşılar. Fikirlerini duymak ister. Değerini ve yeteneklerini farkında olsa da Kesler henüz bazı şeyleri paylaşmanın erken olduğu düşüncesindedir. Yaklaşık 37 bin gemi ile harekete geçen Birlik güçleri İserlohn koridorunu kapatıp İmparatorluk güçlerinin stratejik üssünü elimine etme amacındadır. Kurmay subayların oluşturduğu toplantıda kendi planını açıklayıp kaledeki Thor çekici mevziline girmeden geri plandan füze atışlarıyla kaleye direkt saldırı yapmayı öneren  Amiral Willem Holland'ın teklifi kabul edilir.


Cazerne durumu Yang ve Attenborough ile paylaşır. Görünüşe göre bu planın rötüşleri Attenborough'un alt dönem öğrencisi şimdilerde Yarbay olan Adrew Fork'a aittir ve planını onaylayan da onu beğenen büyük amiral Loboss'tur. Koramiral Ceresbrese'nın ortadan kaybolmasının ardından ikmal işleri üzerine yıkılan ve öğle arası kahvesini yudumlarken bile önündeki resmi işlere gömülmüş başını kaşımaya vakit bulamayan Cazerne aylaklık ediyor gördüğü masadaki ikiliye söylenir. Attenborough ayrılırken  O sırada gözü uzaktaki Greenhill'a takılır ve amiralin kızının harbiyeden ikincilikle mezun olduğunu "bekar arkadaşına" duyurur. Ancak Yang seçeneğin boyunu aşacağı görüşündedir. Albaylık rütbesi ile artık resmen 13 Kumandan sıfatıyla Walter  Von Schencopp komutasındaki Gül Şövelyeleri de büyük çaplı harekatın kara savunması ayağında yer almak için oradadır. Ancak kara saldırısında sevgilisini ve birçok ekip arkadaşını yitiren Schencopp özellikle Luneberg konusunun sonsuza dek kapanması ve döneklik gibi ağır bir ithamla karşı karşıya kalan Gül Şövalyeleri için temiz bir sayfa açmak arzusundadır. Saldırılar sırasında onu savaş alanına çekmek için olası planlarını sıralar. Taraflar arasındaki mücadele ufak çaplı saldırılarla başlar. 

 

Reinhard 1000 gemi ile kayda değer taktiksel saldırılar gerçekleştirse de toplamda göze batmayan sayısal getiri vardır. Bu da resmi kayıtlara bile geçmemesine neden olur. Ancak karşı taraf çoktan o saldırıların ayrımının farkına varmiştır. Birlik askerler arasında dillendirilirken (Yang Wenli'nin çayını içerken kulak misafiri olur) zevk sefa süren bir soylu için beklenmedik olduğu düşüncesindedirler. Kasım ayında baş kurmay subayı 27 yaşındaki Malcolm Wideborn ile Birlik Tuğamirali Ramsay Wartz, 2500 gemisiyle Reinhard 'ın güçleri ile karşı karşıya gelir. Harp okununda son on yılın dehası olarak gösterilen Malcom Wideborn'u stratjik simulasyonda alt eden Yang Wenli adamın süregelen ününü hayli ezici bir sonuçla sona erdirmiştir. Sonuçta tüm taktiksel becerilerin karşın ne komutan ne de kendisi bu saldırıdan kurtulamaz. Filodan geriye ssdece 300 gemi kalır. 14 Kasımda Tümamiral Cabot'un filosu da beklenmeyen yeni bir arka plan saldırısıyla yokedilir. Yapılan durum toplantısında donanmaya musallat olan bu saldırıların önüne geçilmesi için neler yapılması gerektiği tartışılır. Filo başkomutanı Lobos'un kurmayı Amiral Greenhill önceden kabul edilen planın aksine kaleye direkt saldırılmasını savunanlardandır. Kendisinden öneri sunulması istenir. O da plan yapması için altı yıl önce El Fecil'ideki başarısını hatırladığı Yang Wenli'yi görevlendirir. Sadece bir gün sonra kendisinden bekleneni sunan Yang planın altında kendi imzası değil Kurmay başkanın adının olmasını ister. Ne yazık ki askeriyede geçmişteki başarılarını şanstan ibaret gören ve bu yüzden planı görmezden gelecek büyük bir gürüh vardır çünkü. 

 

19 Kasımda uygulanan bu strateji ile o ana kadar kendi taktiklerini tecrübe sahası olarak gören ve bu şeklide saldırılarını sürdüren Reinhard birlik güçlerinin çemberine takılmaktan son anda kurtulur. Safında düşmana karşı yapılan dikkat çekici saldırıları gözlemlerken gelecekte yanında yer alacak bir diğer isim 27 yaşındaki Albay Fritz Joseph Bittenfeld'in adı geçer. Ansızın birşeylerin ters gittiğini fark ederler. "Ukala" düşmanın taktiğini değerlendiren Yang komutasını Greenhill'ın almasını beklediği ilave 10 bin takviye yetersiz sayıda verilince istenen kuşatma başarılı olamaz ve Reinhard en zayıf noktadan kırar. Ancak kendisi de güçlerinin 1/3'nü kaybeder. Haliyle keyfi kaçar. Bir parça özgüven çizgisini aştığının ve gevşediğinni farkındadır. Ayrıca fark eder ki karşı tarafta işlerin gidişatını değiştiren "beyni olan" biri vardır. Dwight Greenhil Loboss'un youmunu dinlerken bakışları ön tarafta oturan Yang'a kayar. Şimdilik düşmanı geri çekilmeye zorlamış gözükseler de Yang ister istemez bunun zaten karşı tarafın planı olabileceğinden endişe duyar.


 Logh Gaiden 1: Bölüm 23: Part 11: Iserlohn Kuşatması:

 

Birlik güçleri 1 Aralıkta 30 bin filo gücü ile Thor Çekici mevziline girmeksizin İserlohn'u kuşatır. Kale kumandanı Amiral Muckenberger emriyle ayrılan ve her ne kadar sayısal anlamda daha az olsa da gücünü kalenin devasa varlığından alan İmparatorluk güçleri ise 20 bin gemiden oluşmaktadır. Birlik'in bir önceki saldırısını yöneten Sidney Steroit 50 bin gemilik filosuyla başarılı bir savaş stratejisi izlemiştir, Ancak İmparatorluk her zaman ki yegane taktikle düşmanını topun mevziline çekecek kuşatma saldırıları yapmış, sonrasında kendi donanmaları da çekicin mevzilinde olmasına karşın kullanmaktan çekinmemiş ve birlik saldırısı sonuçsuz kalmıştır. 1200 gemisi ile geri planda beklemeye alınan  Reinhard savaşın tüm hattını gözlemleme ve çözümleme fırsatı bulur. Sonrasında Kricheis'tan merkeze iletmesi için harekat izni almasını ister. Bu kez kör noktadan füze saldırısı getçekleştirmeyi başaran Birlik kalede ciddi, hatırı sayılır fiziksel hasara neden olur. Reinhard da savunma açısından zayıf, füze saldırılarını gerçekleştiren Holland komutasındaki bu filoyu hedef alır ve önlerini keser. Başarılı bir yarma harekatı sonrası merkeze ulaşır. Düşmanı ensesinde bulan Loboss saldırı emri verse de kurmayı Greenhill bunun kendilerini Thor çekicine sokacağını hatırlatarak engel olur. 

 

2200 gemisiyle düşmanın hattını yaran ve tüm planlarını bozan Reinhard kendisinden 15 kat güçlü filoya meydan okumaktadır. Elde edilen üstünlğü kendi leyhine kullanmak isteyen kendi safındaki komutanların kuvvetlerini ön saflara sürerse Thor çekicinin etkisi kalacağını farkındadır. Çok geçmeden durum tam da düşündüğü gibi gerçekleşir. Muckenberger tüm filoları gevşek görünen birlik donanmasının parça parça yok edilmesi için yönlendirir. Taktik açıdan çok da hatalı görünmeyen bu harekat birlik güçlerinin sanıldığı kadar dağınık olmayışı nedeniyle beklediği sonucu vermez. İmparatorluk güçlerinin savaş alanına dağılması en azından birlik açısından Thor Çekici'ni kullanılamaz kılmıştır. Tam da bu anda Yang, Loboss'un dikkatini çekmeden bir kez daha Kurmay Amiral Greenhill'ın yanına gelir. Onun önerisiyle Greenhill yıpratma savaşı için filoları düzenler. Böylece 6. İserlohn kuşatması her iki taraf için başlangıç noktasının çok uzağında hedef stratejilerin devre dışı kaldığı bir duruma gelir. Reinhard Birlik güçlerinin tam zamanında takviye filoları sevk edebilmesini beklememiştir. Bunun mimarının da daha önceki durumu yaratan "kişi" olduğunu düşünmektedir. Kendi hatasını da analiz ettiğinde çak aceleci davrandığını fark etmiştir. Yaşadıklarından ders çıkarıp ama geçmişe takılmayarak oluşan kaostan sıyrılmaya ve kaleye çekilmeye karar verir. 
 

Ortamdan faydalanan diğer güruh özellikle sancak gemilerini hedef alarak çıkartma yapan ve yayın kanallarına ulaşıp türlü hakaretler içeren şarkılar eşliğinde eski komutanlarına mesaj veren Gül Şövelyeleri'dir. Beklendiği gibi bunlar İmparatorluk merkez karargajına ulaşır. 5 Aralıkta Luneberg,  Muckenberger tarafından çağrılır ve şerefini temizlemesi önerilir. Odadan ayrılırken vatanını iki kere satan bir adam olarak bu kez vatanı tarafından satılmasına içerleyecek pozisyonda olmadığının farkındadır. Adam hakkındaki kendisinin bilmediği bir diğer ayrıntı ise O cephede iken karısının abisini öldürmek suçundan tutuklandığıdır. Rossenritters cok beklediği karşılaşma için şarkılarını söylemeyi sürdürüken Luneberg çıkartma gemisiyle görünür. Schencopp'la kozunu paylaşmak üzere gemiye kanlı bir giriş yapar. Mcadele çok uzun sürmez. Kolu kopan Luneberg kan kaybıyla ölür. Yaptıklarına karşın Sckencopp adamlarıyla cesedine karşı son saygıyı gösterir. Banfield 4-2 'de yitidiği kadının yokluğunu bir kez daha kalbinde hisseder.

 

Kalede dinlenmeye çekilen Reinhard kısa süre sonra Kesler'ın görüşme talebini ve bizzat geldiğinde ilettiği bir dizi haberi alır. Kont Hartenberg kızkardeşi tarafından öldürülmüştür. Bu kişi aynı zamanda Luneberg'in eşi Elisabeth'tir. Partideki tanışmalarını anımsayan Reinha ölen kadının nişanlısı ve onun yasa dışı para edinimi uğruna bulaştığı Thyoxin kaçakcılığına uzanan hikayesini dinler. Kesler'a göre Elisabeth'in isteği dışında bir evliliğe zorlandığı muhtemeldir. Sonrasında nişanlısının öldürülmesinde parmağı olduğunu öğrendiği abisini merdivelerden iterek ölürmüştür. Bu gerçeği ise Grimmelshausen'ın geride bıraktığı ve yüzlerce kişiye ait sırları barındıran kayıt defterinden kendisine gönderdiği bilgi sayesinde öğrenmiştir. Reinhard bu defterin kendisine bırakıldığını duyunca fazlasıyla şaşırır. Ancak Grimmelshausen'ın avantajına kullanması için sunduğu imkana rağmen O kimseyi şantajla boy eğdirip mevki kazanmak arzusunda değildir. Bir asker olarak yetenekleri ölçüsünde yoluna devam etmek niyetindedir. Kesler'dan kitabı yüksek soyluların saltanatının etkisinin kırılacağı güne kadar saklamasını isterken geleceğe dair planlarının ve niyetini de dışa vurmuş olur. Adam isteğini kabul eder


 Logh Gaiden 1: Bölüm 24: Part 12: Iserlohn Kuşatması: Final Bölümü


6. Iserlohn kuşatması yıpratma savaşına dönüşmektedir. Taktiksel zorluklara rağmen birlik Yang'ın arka plan önerileri ve Greenhıll'ın sevk ve idare başarısıyla olumlu sonuçlar verse de karşı tarafın eşit ölçüdeki becerisi sayesinde nihayi hedefe ulaşmak güçtür. Avcı filoların harekata katkısı da aynı oranda önemlidir. (Birlikte Ollivier Poplan ve Ivon Konev göze çarparken imparatorlukta Kempft dikkati çeker.) Kaleye atanan iki Tuğamiral Oscar Von Reuenthal ve Wolfgang Mittermeyer bir satten az sürede gerçekleştirdikleri yıldırım harekatıyla göz doldurur. Halen beklemede olan Reinhard hataları ve eksikleri gören gözün verdiği sabırsızlıkla merkeze bir plan sunar. Hareketi Amiral Muckenberge tarfından hadsizce bulunduğu kadar öfkeyle karşılanır. Ancak her ne kadar eleştirip küçük görse de sunulan plandan karşısındakinin boş olmadığını da anlar. Yine de kurnazca bir yol izler. Bizzat harekete geçmek yerine istediği desteği sunacak ama uygulamayı O'na bırakacaktır. Birlik filolarının arasından süzülen Reinhard ani saldırılarla koca filoyu peşine takar. Yang Wenli öncesinde durumu analiz eden bir rapor sunsa da Lobos tarafından geri çevrilir. Nihayetinde Reinhard'ın filosunu çekicin mevzilinden çekmesiyle onu kovalama derdine peşine takılan birlik güçleri atışın hedefi olur. Bu son dönemeçte uygulanan yersiz girişimle birlik 700 binden fazla insan kaybederken İserlohn'u ele geçirme girişimi bir kez daha sonuçsuz kalmıştır. İmparatorluğun kaybı 300 bini aşmıştır. Hatta Muckenber kayıpların azlığını göz önüne alarak kısa sürede koridorun dışında yapılmak üzere yeni bir harekat başlatmak niyetindedir. Kricheis özellikle soyluların gözünden insan hayatının ucuz görülmesine içerlemiştir. Reinhard O'nun hislerinin farkındadır. Gelecekte böyle bir zihniyetle insan hayatını hor görmeyeceğine yemin eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder