26 Eylül 2014 Cuma

Logh'da Romantizm (Çiftler ve Evlilikler)

 Uyarı: Seri hakkında önemli bilgiler içermektedir. İzlemeyi düşünenlerin okuması önerilemez.


Reinhard Von Lohengram Ve Hildegarde Von Mariendorf:


İkilinin tanışması soyluların isyanı arefesinde, Hildegarde'ın ailesi adına tarafını seçtiğini bildirmek üzere karargaha gelişiyle gerçekleşir. Hildegarde aristokratlarla uzay savaşları devam ederken Odin'deki durum hakkında birçok kez Reinhard'ı bilgilendirir. Kicheis'ın yerini alamasa da biraz da olsa boşluğunu doldurur. Özel Kalem Müdürü görevini yerine getiriken Reinhard  için zaman geçtikçe yokuluğunu aradığı, önemli biri haline gelir. Zeki bir gözlemci, iyi bir danışmandır. Ancak kendisi yüzünden ölen Kricheis'ın evlenmek ya da aile kurmak gibi bir şansı olmadığından kendisinin buna sahip olabilme ihtimalini sorgular ve vicdani  rahatsızlık duyar. Sevme yetisi diğer üstünlüklerinin yanında daha zayıftır. Westerland hatıralarının ağırlığı omuzlarına çöktüğünde teselliyi Hilda'da arayan Reinhard için geçirdikleri gece de muhtemelen beklenmediktir. Hilda tacın bir sonraki varisine hamile kalınca daha önce bu konuya dair sunulan önerilere kulak tıkayan Reinhard evlilik teklifini de sorumluluk hissiyle yapar. Öte yandan genç kadın özellikle yakın çevresini oluşturan üst düzey askerlere göre de hali hazırda Kaiser'e en mükemmel biçimde uyacak yegane eş adayıdır.  Hildegarde tahtın varisini dünyaya getirmeden kısa bir süre önce evlenirler. Aralarında tutkulu bir aşktan ziyade karşılıklı sevgi - saygı birleşkesi duygular hakimdir. Veliaht prens doğunca Kaiser, üzerinde hayli kafa yorduktan sonra dostunun hatırasını yaşatmak üzere Alexander Siegfried ismini verir.

Yang Wen-li Ve Frederica Greenhil

Yanı başındaki kadına derin hisler besliyor ve zamanının çoğunu O'nunla birlikte geçiriyorsan evlilik seçeneği doğaldır. Ancak Yang için bunu dillendirmek ve hislerini açığa vurmak utangaç yapısı yüzünden hiç de kolay olmaz. İkilinin yolları Yang'ın  20'li yaşlarında toy bir askerken El Fecil'de kesişir. Bunu çok daha sonraları anımsayan Yang'ın Frederica'yı olan  hisleri gün geçtikçe  güçlenir. Bu arada Frederica yeni ergen Julian'ın da derin hisler beslediği yegane kadın. Elbette Julian olgunlaştıkça sevdasından vazgeçer. Yang, İmparatorluğun Federasyon'a el atması sonrası Reinhard'ın teklifini geri çevirip emekli olmayı seçince beklenen düğün töreni gerçekleşir. Yang Wenli Terraist'lerin suikasti sonucu otuzlu yaşlarında hayat veda edene kadar göz hapsinde sıradan, sivil bir yaşarlar. Ne yazık ki sadece bir yıl evli kalırlar. (Yazar serinin güzide karakterlerinden birini çok kolay harcamış:( Hele Julian Mintz gibi bir karakteri Yang'ın yerine koymak içler acısı bir seçim olmuş.)

Siegfried Kricheis ve Annerose Von Grunewald

İkili arasında asla kelimelere dökülmeyen aşk, Kricheis cephesinde elde edilmesi imkansız bir sevgi iken Annerose açısındansa aralarındaki yaş farkına ek olarak küçük kardeşinin en yakın arkadaşını sevmenin uygunsuz kaçacağı düşüncesi olsa gerek. Yine de kelimelerin değil gözlerin konuştuğu o anlarda birbirlerinin varlığında huzur bulup ruhlarını sakinleştirmeyi başarırlar. Reinhard'ın ideallerine destek için yanında duruyor görünse de Kricheis'ın da Kaiser'in tutsağı durumundaki Annerose'u esaretten kurtarmayı aynı ölçüde bir şiddetle arzu ettiği söylenebilir. Tüm bu süreçte hislerine dair en yakın arkadaşına bir an bile açık vermiyor. İnsan "Reinhard bunu O'ndan  tepkisi ne olurdu?" diye sormadan edemiyor. Bu durum dostlularını nasıl etkilerdi? Reinhard Kricheis'ı arkadan iş çevirmekle suçlayıp şöyle bir güzel döver miydi yoksa ablasını elinden tutup O'na verir miydi? Kricheis'ın ardından Reinhard ablasına "Kricheis'a seviyor muydun?" sorusunu sormasından o ana kadar bunu fark etmediği düşünülebilir. Zaten genç adamın kadınlar ve aşk gibi konularda çok da yetisi olmadığı düşünülecek olursa buna ihtimal vermemiş olabilir.


Wolfgang Mittermeyer ve Evangelin Mittermeyer 


Halk tabakasından gelen Mittermeyer, babasının beklentilerinin aksine asker olmayı seçer.  Bir gün okul dönüşü  eve geldiğinde, yokluğunda ailesini kaybedince yanlarına yerleşen yeni yetme Evangelin'le karşılaşır ve hayli şaşırır. O andan itibaren ve zaman geçtikçe büyüyen ve güzelleşen ama kendisine abi diye hitap eden sevimli kız Mittermeyer için özel duygular beslediği insan halini alırEn sonunda tüm cesaretini toplayıp bir buket çiçekle ve hediye ile eve döndüğünde duygularını dile getirmeyi başarır ve evlenme teklif eder. (OAV: Bölüm 27) İkili uyum içinde devam eden evlilikleri süresince çocuk sahibi olmayı başaramaz. Hayatını kaybeden Oscar Von Reuenthal'ın vasiyeti üzerine geride bıraktığı oğluna Felix ismini vererek evlat edinirler.
                                                                              

Oscar Von Reuenthal ve  Elfriede von Kohlrausch

Utangaç ve dingin bir karaktere sahip Mittermeyer'in aksine soğuk ve hesapçı görünümdeki Reuenthal'ın gözünde kadınlar, aşk ve evlilik gibi mevzular, sadakatsizliğin en acı ve onur kırıcı biçimini annesinin karakterinde öğrenme talihsizliğini yaşaması sonucu gelip geçici bir maceradan öteye gitmez. Lictenlade ailesine mensup Elfriede von Kohlrausch  intikam için bir gece bıçakla kendisine saldırır. Elbette bunu savuşturması  zor olmaz. Sonrasında O'nu evine götürür. (Kadının üzerinin kim tarafından ve hangi sebeple çıkarıldığını pek anlayamadım!!!) Yeteri kadar uyuduğuna kanaat getirmiş olsa gerek ki Reuenthal centilmenlikten uzak biçimde odaya girer ve bu esnada uyanan hırçın bakışlı hatunla nahoş bir sohbet gerçekleştirirler. Kapısına kilit vurmayarak gitmesine de izin verir. (Olayın nasıl geliştiğini de anlayamadım. Çünkü ikili arasında bariz bir nefret hakimdi.) Bu noktada cazibesi kadının en olmadık biçimde hayatına girmesine neden olur. Aşktan ziyade tutkunun başlattığı bu birliktelikten doğan tek oğlu da tıpkı kendisi gibi istenmeyen bir çocuktur. Ölümünden hemen önce oğlunu Mittermeyer'a emanet eder.


Julian Mintz ve Katerose von Kreutzer 


Olivier'in Dünya (Terra) gezisi sonrası İserlohn'a döndüğü ilk günler tanıştırdığı, Yang'ın ölümü sonrası yaşadığı boşluğu ve yalnızlığı dolduran Katerose, Julian için ilk görüşte etkilenerek aşık olduğu yegane kızdır. O da tıpkı Yang gibi duygularını dile getirmek konusunda başarılı değildir ama pek çoklarının ortak ifadesiyle kadınlar konusunda tıpkı Yang gibi turnayı gözünden vurmuştur. Kızıl saçlı hayli hoş bir kız olan Katerose, General Von Scenkoppft'un varlığından çok sonra haberdar olduğu tek kızıdır. Ancak ikisi arasında hiç baba kız sohbeti gerçekleşmez. Çünkü anne ve babasına dair Katerose tek gecelik bir birlikteliğin sonucu dünyaya geldiği bilgisine sahiptir. Ayrıca adamın çapkınlık tarihi ve kaledeki yaşam tarzı da bunu onaylar niteliktedir. Julian'ın eğitmeni konumundaki Schenkopp'sa O'nun kızına karşı beslediği duyguların farkındadır ama bundan rahatsızlık duymaz. Hatta onaylar gözüktüğü gibi çok genç yaşta dede olmayı arzu etmediği konusunda ikiliyle dala geçer.

Diğer Çiftler:   

Alez Cazellnu ve Hortence Cazellnu:
 
Silverbridge sitesinde yaşarken akademiden tanıştığı Yang, El fecil kahramanlığı sonrası aldığı çift terfiye ek bir ev tahsil edilince Alex Cazellnu'nun komşusu olur. Savaşta ailesini kaybeden yetimlerin korunduğu sistemde bekar hayatı yaşayan Yang'a bir çocuk evlat edinmesini önerip Julian'ı hayatına dahil eden kişidir. O ve karısı serideki aile kavramını sergileyen yegane çifttir. (Çiftin evliliklerine Logh Gaiden 2; Bölüm 14'te yer verilmiştir.) İki kızları vardır. Amritzar sonrası yenilginin faturası kesilen subaylardan biri olarak bir süre görev yeri olan Heinessen'den uzakta bir bölgeye gönderilmişse de Yang İserlohn Kale Komutanı olunca haksızlığa uğradığını bildiği dostunun kaleye tayinini istemiştir. Bekar Yang ve Julian'ın akşam yemeği için sıkça uğradığı Alex Cazellnu, Yang Wenli'nin harp okulundan Sempai'si (okulda ya da ast üst ilişkisinde büyüğü) konumundadır ve sıkça evlilik ve aile konusunda Yang'ın kulağını çekme ihtiyacını hisseder. Yang'ın emekliye ayrılıp evlenmesinden sonra sıkı göz hapsinde devam eden sivil yaşamları süresince birbirlerini ziyaret ederler. Frederica'nın ev hanımlığı becerilerini geliştirmesi konusunda Hortance'ın katkısı büyüktür. Sık sık büyük kızları Charlotte ve Julian'ın ileride evleneceği konusunda takılırlar. Sonrasında Schenkopp'un kızı ortaya çıkınca Yang, Frederica ve Attenborough evlere şenlik dünür seçenekleri olduğu konusunda şakalaşırlar da. Yeni seri de ise soyad Cazerne olarak değişmiştir. Karakter gözlüklüdür ve ana seriye kıyasla daha genç görünür. Ancak oldukça çirkin çizilmiştir.


Cornelius Lutz ve Clara
 
Oav'ın 3.sezonunda dünya tarikatının gerçekleştirdiği üst düzey yetkilileri hedef alan bombalı saldırısında yaralanan Büyük Amiral Lutz, kendisini ziyaret eden Büyük Amiral Wahlen'le sohbet derken kapı çalınır ve bir emir subayı ya da astının geldiğini sanan Lutz hayli kaba sayılacak biçinde içeri girmesini emreder. İkili kontrol için odaya giren Clara'yı görünce ufak bir şaşkınlık geçirirler. Ardından Lutz kabalığı için özür diler.
Sonrasında O ve Clara arasındaki yakınlaşma ve ilişki sürecinin nasıl ilerlediğine dair herhangi başka bir bilgi yoktur. İlerleyen bölümlerden birinde Lutz'un evlenmeye karar verdiğini öğreniriz. Clara çıktığı son görevde onu hava alanından uğurlayan kalabalığın arasındadır. Ancak bu durum Lutz'un ölümü ile birlikte nişanlılık sürecinden öteye gitmez.


Ulrich Kesler ve Marika Von Feuerbach:

Gaiden 1'de 19. bölümde ilk kez hangi şartlarda Reinhard'la karşılaştığı anlatıldığı anlatılan Ulric Kesler 4. sezonda İmparatorluğun askeri güvenlik birimlerinin komutanı konumundadır. Şakalarındaki griye çalan saçlarıyla serinin karizmatik karakterlerinden biridir. İkinci sezonda görünen Vier Von Kleingelt isimli bir kadınla romantik bir geçmişi var gibi gözükse de donanmaya katılma kararı O'nunla yollarının ayrılmasına neden  olmuştur. Dünya Örgütü'nün eylemleri devam ederken sarayı hedef alan saldırıda Kaiserin'in hizmetkarı Marika Von Feuerbach'la karşılaşır. İkili hastanedeki bekleme sürecinde sohbet etme imkanı bulur. Ancak bu karakterin biraz aptal ve daha çok Kesler'ın kızı gibi gözüktüğünü eklemeden geçemeyeceğim. Seri anlatıcısının ağzından tanışıklıklarının iki yılı sonrasında Marika Von Feuerbach'ın bayan Kesler olduğunu öğreniriz.

Carl Gustav Kempf 
 
Seri karakterlerinin özel yaşamına dair izler bulmak pek mümkün değil. 2. Sezon izlediğimiz Kempft'in ismi belirtilmeyen bir eşi ve iki çocuğu olduğu anlaşılıyor. Yeni Tez 3'te geçmişi Walkure pilotluğuna dayanan Kempft'in Isaac ve Franz isimli çocuklarıyla ilişkisi bir parça daha ayrıntılı verilse de yine çok fazla bilgi yoktur. Yüzer kale Gaiesburg'u komuta ederken muhtemelen düşmanını küçümsediği ve bir dizi taktik hatası yaptığı için girdiği bu mücadelede hayatını kaybeder. Ölüm haberi Amiral Macklinger tarafından Bayan Kepmft'e iletilir.


3 yorum:

  1. Blogu yeni keşfettim, çok güzel çalışmalar yapmışsınız. Bu blog aklıma logh wiki-sini getiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bu anime benim için ayrı bir yere sahip. Yılların birikimi:) Logh'un Tr Wiki'si var mı? En son hatırladığım kadarıyla yoktu. Hatta orada yazsam mı diye düşünmüştüm. Ama bazı şeyleri ekleme telif vs durumlarını anlayamadığım için uzak durdum. Uzun zamandır da bakmadım. Malum bir ara zaten erişemiyorduk Wiki'ye.

      Sil
  2. Yan serilerin birinde katerose'nin annesini görüyoruz. o kadar da tek gecelik değilmiş ilişkileri.

    YanıtlaSil