29 Eylül 2014 Pazartesi

Siegfried Kricheis

Doğum Yılı: 777 (Uzay Yılı) / Ölüm Yılı: 779 (Uzay Yılı) / Boy: 1.90
Ünvanları:  Amiral, Yüksek Amiral, 2. Adam
Takma Adı: Kızıl Kafa, (Kanal D Yayını: Kızıl Saçlı Güvercin)
Seslendiren: 
Masashi Hironaka (Logh Oav)
Ryo Horikawa  (Logh Gaiden)
Takehito Koyasu (Logh Golden Wings)
Yuichiro Umehara (Logh: Die Neue These)
Türkçe Ses: Vural Buldu (Kanal D: Galaksi Kahramanları / 1994)

HatırlatmaSeri hakkında ayrıntı içerir. İzlemeyi düşünenlerin okuması önerilmez.

Serinin nazik, sevecen ve duyarlı karakteri ve yokluğu aranılan yegane yüzlerden de biri Kricheis. İmparatorlukta sıradan bir ailenin tek çocuğu olarak doğan Siegfried Kricheis için yan taraftaki boş eve taşına fakir ama soylu Musell ailesinin en küçük ferdi  Reinhard'la karşılaşıp tanıştığı gün aslında hayatını seçimini de yaptığı gündür. Reinhard'ın hevesli ve rahat tavırlarına karşın  biraz ürkek ve çekingen davranır. Derken abla Annerose Von Müsel kareye eklendiğinde ilk kalp çarpıntısını hisseder. Bundan sonra iki kardeş Kricheis'ın hayatının merkezinde olur. Annerose'un saraya satılışı kalbinde derin bir yara açar. Bu yüzden Reinhard'ın O'nu kurtarma yeminine sonuna dek destek verir. Sarayın izin verdiği ölçüde Annerose'u ziyaret ettiklerinde genç kadını görebildiği için içten içe büyük bir mutluluk duyar. Reinhard Kricheis'ın ablasına karşı beslediği hisleri muhtemelen asla farkında olmaz. Ablasının duygularını ise ancak Kricheis'ı kaybettiği zaman yaptıkları ekran görüşmesinde anlar.
 
Kastrop sonrası kariyer basamaklarını sadece Lohengramm arkasında olduğu ve kendisini kolladığı için tırmanmaz. Zeki ve ince görüşlüdür. Her zaman insan hayatını korumayı ilke edinerek bu yönde gösterdiği eğilim O'nu girdiği savaşlarda zafere taşır. Siegfried her zaman astı olarak  Reinhard'ın bir adım gerisinde ama en yakın ve sadık dostu olarak her zaman yanındadır. İçten içe sevdiği kadına verdiği sözü asla unutmaz ve O'nu koruyup kollar. Özellikle Yang Wenli ve diğer mevzularda gösterdiği hırs ve öfke doğrultusunda göstediği fevri davranışlarda, O'nun ruh dünyasını ve gelgitlerini bilen yegane kişi olarak, sağ duyulu davranması konusunda zaman zaman telkinlerde bulunur. Özgür Gezegenler Birliği adına Yang Wenli ile İserlohn'da gerçekleştirilen esir değişiminde İmparatorluğu temsilen yer alır. Kendi adına bu görüşmeyi değerli bulduğunu açıkça ifade eder.


Westerland olayı dostluklarının üzerine bir kara bulut gibi çöktüğünde Kricheis söylenenlerin doğru olmamasını, arkadaşının iki milyon insanın ölümüne seyici kalmadığını umar. Ancak gerçekle yüzleşmesi uzun sürmez. İlk kez ciddi anlamda Reinhard'la tartışır ve hayatını adadığı arkadaşı, konumunu ve statüsünü hatırlatarak aralarına derin bir uçurum ören kırıcı sözler sarf eder. Kricheis bu sözlerin aslında söylenmek istenmeyen her zamanki bildik ani çıkışlardan biri olduğunu varsayarak sağduyusunu korur ve bir gün Reinhard'ın kendisini anlayacağını düşünür. Ancak kader günü kendisi için çok yakındır. Ansbach tarafından Reinhard'a karşı yapılan silahlı suikast girşimini engellerken ağır biçimde yaralanır ve henüz 20 yaşında iken  hayatını kaybeder. 


Kaynak: GINEIPAEDIA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder