17 Ekim 2014 Cuma

Oskar Von Reuental

Doğum Yılı: 767 (Uzay Yılı) / Ölüm Yılı: 800 (Uzay Yılı)
Birliktelik: Elfriede von Kohlrausch
Çocuk: Felix Mittermeyer (Biyolojik Baba)
Sivil Ünvanlar:  Yeni Toprakların (Özgür Gezegenler Federasyonu)  Genel Valisi

Askeri Ünvanlar: Tüm Alt Askeri Ünvanlar, Donanma Amirali, Yüksek Amiral, Mareşal. Yeni İmparatorluk Genel Kurmay Başkanı
Takma Adı: Twin Towers (İkiz Kulelerden Biri), Büyüleyen Göz
Seslendiren: Norio Wakamoto / Türkçe:?

Soylu bir ailede doğan ancak asaletten nefret duyan bir diğer kararkterdir Oscar Von Reuenthal. Kanımca serinin en karizmatik kişiliklerinden de biridir. Annesinin şehvet düşkünü ve sadakatsiz davranışları sonucu gizli ilişkilerinden biri olarak dünyaya geldiğinde her iki gözü faklı renktedir. Kadın gerçeğin anlaşılacağını düşünerek henüz bir bebekken gözünü çıkarmak ister ama son anda odaya giren hizmetçinin denediği şeye şahit olmasının ardından kendi hayatına son vermeyi seçer. Babası tarafından dünyaya gelmemesi gereken bir varlık olarak suçlanır. Dolayısıyla yaşadığı travmattik çocukluk kadınlardan nefret etmesine yol açar.  İlişklilerini asla ciddi boyuta taşımaz. Yaşadığı beraberlikler kısa süreli ve geçicidir. Her zaman kontrollü ve soğukkanlıdır. Geçmişini sadece dostu Mittermeyer bilir. 


Haksız yere hapse atılan Mittermeyer için yardım istediği gün Reinhard'la yolu kesişir. Sonrasında O ve Mittermeyer, Kricheis ve Lohengramm bir masa etrafında bir araya gelir. Muhtemelen Lohengramm'ın geleceğe dair uzun vadeli planlarını anlatır. Asla dışa vurmasa da özünde tıpkı Reinhard gibi hırs ve güç odaklı bir karaktere sahiptir. Amiral Mecklinger'in deyişiyle "aynı çağda doğmuş olmaları talihsizliktir." Bir gece ansızın Licthenlande ailesinin intikamı için kendisini öldürmek isteyen Elfriede von Kohlrausch'la yolları kesişir ve hayatının en büyük hatasını yapar. Etkisiz hale getirdiğinde tutuklatacağı yerde evine götürür. Makul ölçüdeki cazibesi Reuenthal için yeterlidir. İlişkileri tek gece ile sınırlı olmaz. Ancak bir süre sonra Licthenlade ailesine mensup bir kadını evinde barındırdığı gerçeği tatsız biçimde ortaya çıkar ve gözaltına alınıp sorgulanmasına neden olur. Bu da yetmezmiş gibi bir de kadının hamile kaldığı anlaşılır. Dostu Mittermeyer tarafından masumiyeti sonuna kadar savunulur. Kaiser Reinhard da olayları suç boyutunda değerlendirmez. En nihayetinde Genel Kurmay görevinden azletse de genel vali olarak atamakla kalmaz imparatorluktaki en büyük askeri gücün yetkisini de kendisine verir. Aslında her şeye rağmen Ona duyduğu güveni gösterir.

Dengeleri bozmanın gücün odağındaki kimseleri sarsmaktan geçtiğini bilen karanlık niyetler bir kez daha O'nu hedef alır. Yaşanan bir dizi olay ve yanlış anlaşılma sonrası bir kez daha suçlu pozisyonuna düşer ve isyan etmeye adeta mecbur kalır.  Uzayda dostu Mittermeyer'la ilk kez karşı saflarda mücadele eder ve gemisi hasar aldığında omuzuna saplanan metal bir çubuk yüzünden ağır biçimde yaralanır. Yatarak tedaviyi reddeder. Bu yüzden pek çok kez bilicini kaybeder ve durumu gittikçe ağırlaşır. Savaş alanını terk edip yeniden Heinessen'e döndüğü "hayatının en uzun günü" Kaiser için bir tehlike olarak gördüğü Federasyon'un eski başkanı Trunith'i ortadan kaldırır. Masasında her geçen saniye hayatı kayıp giderken dostuyla son bir kez içki içmek arzusuyla gelişini bekler. Ancak gelen o değil kucağında oğlu ile Elfriede von Kohlrausch'tır. Reunethal önce O'nun tarafından öldürüleceğini düşünür ama kadın zaten kan kaybından son anlarını yaşadığını anladığı adama dokunmaz. Reuenthal, bebek için Mittermeyer ve Evangelin'den daha iyi bir aile olamayacağını düşünür ve oğlunu dostuna vermesini vasiyet eder. Yaşadığı bir diğer bilinç kaybı sonrası kendine geldiğinde Elfried bebeği bırakıp gitmiştir. Her zaman hızlı oluşu ile ün yapan dostunu düşünerek bu kez buna uygun davranmadığını dile getirir. Ne kadar istese de arzu ettiği bu son buluşma gerçekleşmez ve henüz 33 yaşında hayatını kaybeder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder