7 Kasım 2014 Cuma

Logh: 4.Sezonun Özeti


  Sezon Özetleri (Ayrıntı İçerir. İzlemeyi Düşünenlerin Okuması Önerilmez)

Uyarı: Aşağıdaki metin uzun bir yazım ve emek sürecinin ürünüdür. Metnin herhangi bir kısmını alıntı yapan ya da tümünü kullanan kişilerin, alıntı yaptıklarını blog'a adres yönlendirmesi yaparak belirtmeleri rica olunur.

Sezon 4 (87-110)

Legend Of The Galactic Heroes finali Özgür Gezegenler Federasyon tarafında Yang Wenli'nin mirasını sırtlanmak gibi ağır bir yükü omuzlayan Julian Mintz ile İmparatorlık tarafında uzay haritasını birkaç yıl içinde ülkesi leyhine değiştiren ve artık 24 yaşında olan Kaiser Reinhard ezeli düşmanını geride bırakıp bir süre için sönen savaş arzusunu örseleyerek yoluna devam ediyor. Hikaye dostlukları sınayıp gücün odağındaki iki kişiyi bu kez rakip ve düşman olarak karşı karşıya getirirken bir parça romantizm, daha çok veda, hüzün barındıran sağlam bir sezon sunuyor. Görsel kalite de aynı ölçüde artmayı sürdürüyor. 

Savaş alanını geride bırakarak bir kez daha Phezzan'a dönen Reinhard idari işlere verir. İkameti için öngörülen yeni sarayın yapımı artan askeri giderlerin ülke bütçesine getirdiği yükü göz önüne alarak bir süre askıya alır. zaten otelde yaşamaktan ve basit bir hayat tarzı sürdürmekten yana şikayetçi değildir. Mittermeyer'ın Phezzan koridorunun iki çıkışına inşa edilmesi planlanan, İserlohn benzeri bir koruma sağlayacak kalelerin planlarını sunmak üzere ofise gelir. Dışarıda fırtına eşliğinde yağan yağmuru izleyen Reinhard o ve Kricheis'ın Reuenthal ve Mittremeyer'la 5 yıl önceki ilk karşılaşmalarını hatırlar. Şu anki konumu o amanların getirdiği şartlara borçlu olduğunu dile getirirken Mittermeyer bu nazik düşünce için arkadaşı ve kendisi adına minnet ve teşekkürlerini sunar. (Olay Mittermeyer'ın bir kadına tecavüz edip öldüren bir askerin cezasını olay yerinde verip adamı infaz etmesi sonucu tutuklanması ve İmparatoruk yılı 486 mayıs ayında Reunthal'ın arkadaşı için fırtınalı bir gecede Reinhard'ı görmeye gelmesi ile gelişir. Dük Barunsewign akrabasının canın alan ve elbette soylu olmadığı için hayatını değersiz gördüğü Mittermeyer'a öldürtmekten yanadır. Mittermeyer, önce hücresini ziyaret eden acımasız bir gardiyanla mücadele eder. Ardından Dükün yeğeni Baron Flegel'in başını çektiği azılı grubun saldırısından Reinhard'ın Kricheis ve Reunthal ile gelmesi sayesinde kurtulur. Daha sonra dördü bir araya gelip fikirlerini ve amaçlarını paylaşırlar.)

İmparatorluğun "yeni topraklar" olarak adlandırdığı Özgür Gezegelenler Federasyonu'nunun başkenti Heinssen'de valilik görevini yürüten Oscar Von Reunethal sadece askeri bir deha değil başarılı bir politikacı olarak da göz dolduran işlere imza atmaktadır. Beklenmedik bir görevlendirmesi huzurunu kaçırır. Trunich bir kez daha sahnededir. Adamın karanlık tarafını bir şekilde sezen Reunthal gelen emir Kaiserden olduğu için kabul eder. Adamın izlenmesi talimatını verir. Öte yandan Mittermeyer Armitzar sonrası Phezzan'a gittiği için aylardır uzak ladığı eşini nihayet kavuşabildiği için mutludur. Daiim konutlarına geçmeden çift Kaiser tarafından kabul edilir. Reinhard'ın nezaketi çifti fazlasıyla memnun eder. Eve yürüyerek gitmeye karar verilerler. Mittermeyer, Özel Kalem Müdürü'nün Keiser'e eş olmak için mükemmel nitelikler taşığı fikrindedir. Ancak bu konuda söz söyleyebilecek konumda da değildir. Yeni toprakların valisi tıpkı Kaiser gibi camdan dışarıyı izlerken İmparatorluktaki en güçlü ikinci askeri kişiliktir. Bu onu ileride hangi noktaya getirecektir? Uzay Yılı 800'de İserlohn Cumhuriyeti ilan edilir.İserlohn Cumhuriyeti Konsey Başkanlığı Frederica Greenhill Yang getirilirken Üsteğmen Julian Mintz Kale kumandanlığına atanır. Julian sıkça Yang'la oturduğu bankta düşüncelerini toparlayıp geri dönerken Onbaşı Katerose Von Kreuser'la karşılaşır. Kalede günlük yaşam devam ederken Heinessen'den dönen İvan Konev'in abisi Boris Konev'in sunduğu durum raporuyla Job Trunich'in Vali danışmanlığı görevine getirildiğini öğrenirler. Görünüşe göre adamın Dünya Tarikatıla olan bağlantısı Heinessen'de de devam etmektedir.Yang'ın ölümünün ardındaki karanlığı sonuna kadar izlemeye kararlı olan Julian için bu bilgi önemlidir.

Yeni hükümdarlığı önceki hanedanlığın birçok sevimsiz geleneğini ortadan kaldırsa da hoşnutsuzluk duyan kimselerin suikast girişimleri devam eden bir durumdur. Kaiser Reinhard ağustos ayında yapımı tamamlanan bir askeri şehitliğin açılışına katılmak üzere bir süredir devam eden ve kendisini yatağa düşürecek ölçüde zorlayan rahatsızlığının neden olduğu ateşe rağmen hasta yatağında kalmayıp programını bozmamayı tercih etmiştir. Tören alanını dolduran kalabalığın tezahüratlarını kabul ederken muhafızlar da kalabalığı kontrol etmektedir. Çok geçmeden kalabalığın içinden bir adam elinde bıçakla harekete geçer ama Reinhard'a ulaşamadan yakalanır ve kollarından turularak getirilir. Öfke içinde "Sarışın veled" diye bağırınca muhafız komutanı bir tokatla sözünü kesip "dünyalı fanatiklerden misin?" diye sorar. Adam hayır dedikten sonra bir kez daha Reinhard'a yönelttiği öfkeyle "Westerland'ı unuttun mu?" der. Braunsweign'ın Termonükleer saldırısını politik haklı sebepler oluşturma bahanesiyle durdurmayan Reinhard elbette o günü hatırlamakta zorlanmaz. Oberstein öne çıkıp saldırının önlemeyenin kendisi olduğunu söylerken her zaman ki gibi soğuk ve hesapçıdır. Kıdemli Oramiral Ulric Kesler adamın uzaklaştırılmasını emrederken Reinhard her ne kadar birçok konuda reform yapmış olsa da suikast girişiminin hükmün eski sisteme göre verildiğini öğrenir ve buna karşı çıkar. En  büyük korkusu nefret ettiği adamlara dönüşüp onlar gibi biri olmaktır. Oteline geri döner ve odasına kapanr. Yaşananları tekrar tekrar düşünürken dolan şarap kadehi taşar ve elini ve masayı kırmızıya boyadığında o olayın dostu Kricheis'la arasını açışını ve onu kaybettiği günü, onu tutarken eline bulaşan kanını hatırlar. Bu sırada Hidegarde kapıda belirir. 
 

Reinhard adamın haklı olduğunu, bir korkak ve alçak gibi davranıp önüne geçebileceği halde çıkarları için faciayı gözardı ettiğini ve elini kirlettiğini, bu bağlamda Taht için uygun olup olmadığının da sorgulanabileceğini ekler. Önce adamın elini sonra masayı biraz temizleyen Hidegarde düşüncelerini toparlama fırsatı bulur ve ise geçmişteki hatalarının rağmen geldiği noktayı ve halk için neleri başardığını hatırlatır. Odana çıkmak için dönünce Reinhard ansızın bu gece yalnız olmaya  katlanamayacağını ve onunla kalmasını arzu ettiğini dile getirir. Kadın isteğini yerine getireceğini söyler... 

Gün Güneşli bir sabahla aydınlanırken ikili geceyi birlikte geçirmiştir. Hildegarde Reinhard uyanmadan giyinip evine döner kahvaltı masasında kendisini bekleyen babasına katılır. Adamın -geceyi kaiserle mi geçirdiğini- ima eden gayet açık sorusu karşısında şaşkınlıkla kaşığını düşürüp doğrulamış olur. Kont  aslında duruma çok şaşırmamış gibidir. O sırada uşak Hanz telaşla yemek odasına girer ve Kaiser'in geldiğini bildirir. Hidagarde gerilerek şu anda bunu yapamayacağını ve Kaiser'i göremeyeceğini söyler. Kont ısrar etmez ve salonda büyük bir buketle bekleyen Kaiser'i karşılar. 
 

Sorumlukluk duygusuyla gelen Reinhard'ın acemiliği cümlelerine yansır. Kont durumu açıklayıp kıznın yaşadıklarından evlilik beklentisi içinde olmadığını ancak şu anki ruh haliyle şimdilik  zamana ihtiyaç duyduğunu ve meseleyi kendisine bırakmasını rica eder. Reinhard'da durumu kabul edip ayrılır. Kont Mariendorf odaya dönüp nispeten gerginliği azalmış görünen kızına Kaiser'in evlilik teklifinde bulunduğunu söyler. Hidegarde sevgiden ziyade sorumluluk duygusuyla yapılan teklifi yakışıksız bulmuş gibidir. Ayrıca Kaiserin eşi olma fikri de kendisi için bir diğer komik durumdur. Babası "Ama eninde sonunda birisinin olması gerekecek" der. Hemen cevap vermek zorunda olmadığını da ekler. Hilda ayrılırken adam da işlerin iki taraf için de kolay olmadığını düşünür. Çalışma ofisine dönen Reinhard genç yaşta kendisi için hayatını feda eden arkadaşını düşünür ve kendisinin evlilik fikrini aklından geçirmesinin ne kadar adil olup olmadığını sorgular. Öte yandan yaşananların sonucunu düşününce sorumluluk alması gerektiğini de düşünmektedir. Kesler'in gelişiyle dikkatini adama verir. Suikast girişimde bulunan adamın hücresinde intihar ettiğini bildirdiğinde verdiği emre rağmen buna göz yumduğu için kızamaz. Netice de adamın bu suçla serbest bırakılamayacağı da ortadadır. Cenaze işlemleri için talimat vermekle yetinir.


Yeni toprakların askeri yönetimi Yamg Wenli anısına yapılacakve 200 bin insanın katılacağı öngörülen  toplanma ve gösteri yürüyüşünü halkın demokrasi karşıtlığı diyerek olay çıkartmasına imkan vermemek için onaylar. Ancak gösteride beklenmedik biçimde 5000 kişinim ölmesine neden olan bir dizi kanlı olay yaşanır. Sorumlular da tutuklamır. Sonuçta Yang Wenli demokrasinin ruhunu canlı tutan bir figür halini almış gibidir. Cumhuriyet ilan edilen İserlohn'da adamın düşüncesinin yaşatıldığı yerdir. Kalede Julian Katerose'la kaplumbağa hızında ilerletebildiği ilişkisine yoğunlaşmışken yetişkinlerin gözü de üzerindedir. 
 

Reunthal olayların merkezinde yeniden güç kazanmak isteyen Trunich olduğunu yazan bir mektup alır ve her ne kadar orada yazanla suçlayamayacağını bilse de adamı çağırtıp kulağını çekmekte sakınca görmez. Katılımcı listesinde yer alan Sidney Stoit potansiyel provekatör adayı gibi gözükse de Reunethal sorgusunda bir katılımcıdan fazlası olmadığına ikna olur.Dünya Kültü'nün sivrilen figürleri baş piskoposun huzurunda şimdiki nihayi hedefleri olan Reinhard'ın hükümranlığını sarsmak için bir sonraki planı uygulamaya koymak üzeredirler. İlk aşama Yang Wenli'nin ölümü ile tamamlanmıştır. İkinci aşama Lohengramm'ı evrende şu an en güçlü ikinci adam konumundaki Reuenthal ile karşı karşıya getirecektir.




Devam Edecek...(91)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder