14 Kasım 2014 Cuma

Paul Von Oberstein

Doğum Yılı: ? Ölüm Yılı: 801 (Uzay Yılı)
Askeri Ünvanlar: Tüm Alt Askeri Ünvanlar, Donanma Amirali, Yüksek Amiral, Mareşal, Ordu Bakanı
Seslendiren: Kaneto Shiozawa / Türkçe: ?

Hatırlatma: Ayrıntı içerir. Seriyi izlememiş olanların okuması önerilemez.

İmparatorluk yılı 761'de doğan Paul Von Oberstein hikayedeki soğuk, hesapçı ve kötü çocuk tiplerinden biridir. Tüm seri boyunca bir kez bile gülmeyen, asla öfkelenmeyen ve hiç kimse tarafından sevilmeyen kişiliği ile ilk sezonundan son sezona değin gördüğümüz en sıkı karakterlerinden de biri. Çocukluk yıllarında geçirdiği hastalık sonucu kör olan bu yüzden sibernetik göz kullanan Oberstein, aristokratların sonunu getiren Lipstadt olayında Lohengramm'ın gerisinde yer almasından anlaşıldığı kadarıyla soylu olmasına karşın muhtemelen varlıklı bir aileden  de değildir. Iserlohn'un düşüşüne kadar İserlohn Garnizon güçleri komutanı Hans Dietrich von Seeckt emrinde görev yapar. Kalenin 13 filo tarafından kuşatılması sırasında oynanan küçük hileye kanan garnizon donanması kale dışına çıkınca amiralini geri çekilmek konusunda ikna edemeyince donanmayı terk eder. Savaş suçlusu durumunda Odine'e döndüğünde hoş karşılanmaz. İyi bir analizcidir. İmparatorluğun geleceğinin köklü biçimde değiştirecek yegane kişi olarak gördüğü Reinhard'tan hizmetine girmeyi talep eder. Kricheis'ın içten içe tehlikeli, aynı ölçüde Reinhard tarafından da güvenilmez bulunsa da bir piyon olarak kendisinden iyi işler beklenebileceği barizdir. Böylece Kricheis'ın oramiralliğe terfisi sonrası boşalan danışmanlık görevine atanır.

Oberstein, Reinhard ve Kricheis arasındaki geçmişin yarattığı samimiyetten rahatsızlık duyar. Ona göre bir liderin duyguları ya da duygusal bağı olmamalıdır. Dolayısıyla Kricheis'ı, Reinhard'ın ışığının gerisindeki gölgesi olarak görülür. Ansbach'ın suikast girişim gerçekleştirdiği güne değin Reinhard'ın konsey amiralleri arasında bir istisna olarak sadece Kricheis'ın silah taşımasına izin vardır. Ancak tam da o gün bu ayrıcalığa onay vermeyen Oberstein'ın emrini bildiren subayın ricası ile Kricheis salona silahını bırakarak girer. Sonuçta saldırıyı fiziksel mücadeleye girerek engellemek zorunda kalır. Oberstein da öne çıkarak bedenini Reinhard'a siper eder. Ancak saldırı Kricheis'ın ağır biçimde yaralanıp sonrasında ölmesiyle sonuçlanınca konsey amiralleri de dahil Bergergrune'un başını çektiği Kricheis'ın astı konumundaki kendine bağlı bütün askerler Obertein'dan bariz biçimde nefret eder ve bu ölümden O'nu sorumlu tutarlar.Yeni imparatorluk dönemimde, federasyonun fiilen varlığını sona erdiren Barlat Antlaşması'nı İmparatorluk adına imzalayan kişi, Ordu Bakanı ve Mareşal konumunda gördüğümüz Oberstein sağ kolu Anton Ferner'la (Felner) uyumlu bir ekip halindedir. Ancak herhangi bir sosyal iletişim ya da sohbet ortamında asla yer almaz. Tam bir a-sosyal tiptir. Çevresindeki hiç kimseye bel bağlamaz ya da değer veririr gözükmez. Bir gece evinin çevresinde dolanırken gördüğü Dalmaçya cinsi bir köpeği alıp beslemesi ve uşağı ile ettiği bir iki çift cümle dışında sosyal yönü tamamen sırdır. Kaiser'e evlenmesi yönünde tavsiyede bulunurken yaşça büyük olduğu ve durumun kendisi için daha öncelik arz ettiği dile getirilince, Oberstein "Soyum yok olsa evrende bir kayıp olmaz ama aynı şey Lohengramm hanedanlığı için geçerli değil." yanıtını vererek aslında aile ya da evliliğe dair düşüncesini de açıkça dile getirir.
 

Özelikle Yang'ın Lennenkapmft'ı rehin alarak kaçırdığı olaylar dizisinde toplanan konseyin Yang'ın mağdur edilmiş olabileceği yönündeki görüşlerine, bu kaçışa mecbur bırakan birinci derecedeki sorumlu durumundaki Lennenkapmft'a arka çıkan tek kişi olur ve amiralleri Yang'ı koruyan bu bakış açıları nedeniyle eleştirmekten çekinmez. Oberstein aşırı kaçacak tartışmaların uzağında kalmayı tercih eder. Aynı toplantıda muhtemelen katılmasına kendisisnin izin verdiği Lange'ın sivil varlığından rahatsızlık duyan Reuenthal adamı hayli aşağılayarak toplantından kovunca tepkide bulunmaz. Reuenthal, muhtemelen konseyde kendisi için karakteri, zekası ve gücü dolayısıyla tehlike arzedecek yegane kişidir. Bu anlamada iyi bir kişilik analizi yaptığı ortadadır. Üst düzey yetkilileri hedef alan Phezzan'daki bombalı saldırıda tüm konsey amirallerinin beklentisini boşa çıkararak yaralı biçimde kurtulur. 
 
Reuenthal'ın ardından yeni topaklara (Özgür Gezegenler Federsayonu) genel valiklik için atanır. Ancak  özellikle eski askeri ve sivil kanada mensup önemli kişileri gözaltına almaya başlamasının yanı sıra uyguladığı sert tutum halk arasında hoşnutsuzluğa neden olur. Beraberinde askeri kanadın sorumlusu olarak yer alan Muller ve Bittenfeld'le de uyumlu bir çalışma sergilemek gibi bir çaba göstermez. Hatta onları yok sayması Bittenfeld'in öfkeyle kendini kaybedip konumunu unutarak gırtlağına yapışmasına bile neden olur. Şaşılacak biçimde buna karşı bile tepki göstermez. Muller'in dengeyi bulma çabası sonuçsuz kalır ve durum Kaiser'e iletilir.  Böylece Shiwa Savaşı'ndan hemen sonnra Hainessen'e giden Reinhard ikili arasındaki sürtüşmeye son noktayı koyar. Baş Gezegen Phezzan'a doğru yola çıkan Reinhard'a eşlik eden Oberstein ve diğer amiraller sarayın yangınla kül olmasıyla birlikte geçici olarak tahsis edilen yeni ikamet alanı otele gider. Oberstein burada yine uç bir davranış sergiler ve sağlık durumu ciddiyetini koruyan Kaiser'i yem konumuna getirip Dünya Örgütünün saldırısına karşı amirallerin hazırlık olmasını isteyerek bir kez daha onları öfkelendirir. Gerçektende tarikat üyelerinin gerçekleştirdiği bu kritik son saldırıda O 'da hayatını kaybeder.
                                        

2 yorum:

  1. Hep sosyal yönü gelişmemiş çok kaliteli biri olduğunu düşünmüşümdür. Viva la Oberstein

    YanıtlaSil
  2. animenin allahı bu adamdır biat edin belki yang ile vs atar

    YanıtlaSil